Elin Larsson, formgivare (YH), inredningsarkitektur

Berätta om dig själv!Elin Larsson

Jag heter Elin Larsson, 21 år och kommer ifrån Luleå, Sverige. Jag började studera vid Novia direkt efter gymnasiet och är nu inne på mitt tredje år. Min gymnasieskola heter Kungsfågeln som ligger i Luleå Gymnasieby, där jag gick Naturvetenskapsprogrammet med inriktning på samhällskunskap. Mina stora intressen är att träna, hundar, dricka te och springa runt i secondhandbutiker.

Hur kom det sig att du valde att studera i Finland och vid Yrkeshögskolan Novia?

Jag började leta runt efter olika utbildningar inom arkitektur på hösten/våren när man uppmanades att börja söka in och göra högskoleprovet. Men jag kände direkt att nej, jag vill inte studera än på ett tag. Sedan kom sommarlovet och jag började jobba på Coop. Under en semester till USA samma sommar kände jag att jag ville börja studera till hösten och helt plötsligt skickade en vän åt mig att jag borde söka in till inredningsarkitektur via Novias tilläggsansökan det året.

Vad är det bästa med din utbildning?

Det bästa med min utbildning är lärarna och de vänner jag fått! Men också all den kunskap man får från många olika områden.

Berätta om din praktik

Praktikplatsen var svår att hitta på grund av den pågående pandemin, men jag skickade till ett företag på instagram när praktikperioden redan hade börjat och de bad mig komma på intervju dagen därpå. När jag kom dit fick jag en praktikplats direkt och började redan nästa dag. Mitt uppdrag var att planera en planlösning och ytmaterial för ett hus som skulle till försäljning.

Hur är det att studera i Jakobstad?

Världens mysigaste stad! Här finns många secondhandbutiker och många mysiga lokala caféer och affärer. På sommaren/våren är det som allra bäst när man kan gå till hamnen eller havet och njuta av solen eller sitta på mysiga uteserveringar och fik! Naturen är så himla nära stadslivet!

Vilka är dina framtidsplaner?

Mina framtidsplaner just nu är att bli färdig med studierna och satsa på min nästa praktikperiod och examensarbetet. Efter det hoppas jag på att få en arbetsplats för att kunna utvecklas och börja min yrkesbana. En liten dröm jag har är att kanske studera vidare till arkitekt för att rita hus, men jag känner att jag först vill se vad den utbildningen jag studerar vid nu kan ge mig!

Varför skulle du rekommendera din utbildning?

Den är verkligen den roligaste utbildningen! Man lär sig otroligt mycket om sig själv och utvecklas både personlighetsmässigt och i sin yrkesroll. Lärarna är hjälpsamma och tar sin tid för dig! Och alla vänner man får som kommer från så många olika platser, det är toppen!

 

Här kan du läsa mer om utbildningen.