Aurora Heinrich, sjukskötare (YH)

Aurora Heinrich, sjukskötare YH

Berätta om dig själv!

Jag heter Aurora Heinrich, är 21 år och kommer från Vasa. Jag blev student 2018 från Vasa gymnasium och efter det tog jag två mellanår för att jobba och göra lite annat än att studera. Nu jobbar jag endast lite på sidan om studierna och på min fritid sjunger jag i kör och spelar fotboll.

Berätta om ditt val av studier

Jag valde att söka till sjukskötare eftersom jag tycker om att hjälpa människor och för att jag tycker om att göra mycket praktiskt. Dessutom finns det alltid jobb inom branschen.

Hur ser en vanlig skoldag ut? Vilka kurser går du just nu?

Våra skoldagar är väldigt varierande eftersom vi har både teori och praktiska lektioner, vilket är kul! Jag uppskattar variation i vardagen. För tillfället har vi folkhälsoarbete, vårdprocessen samt klinisk mikrobiologi och hygien på schemat.

Var skulle du vilja göra praktik?

Det skulle vara intressant att få göra sin praktik på något stort sjukhus i Finland eller Sverige.

Vill du fara på utbyte? 

Ja, eventuellt. Det skulle vara intressant att få se Sveriges sjukhussystem.

Vad är det bästa med att studera i Vasa?

Eftersom Vasa är min hemstad är det förstås en stor trygghet att studera här. Det är skönt att ha familj och vänner nära. Det är även kul att Vasa är en så pass stor studiestad att man lär känna nya människor som kommer längre bortifrån.

Vilka är dina framtidsplaner? Vad hoppas du att du gör om fem år?

Eventuellt att studera vidare när jag är klar från Novia. Om fem år hoppas jag att jag är i slutet av mina studier eller att jag skulle ha ett fast jobb.

Varför skulle du rekommendera din utbildning/vad är det bästa med din utbildning?

Jag rekommenderar min utbildning för att det är en viktig bransch i samhället. Man får vara social, röra på sig mycket och man får hjälpa människor.