Anna Stormblad, sjukskötare (YH)

Bakgrund  anna Stormblad

Mitt namn är Anna Stormblad och jag är 20 år och kommer från Malax. Jag tog studenten våren 2020 från gymnasiet i Petalax och nu studerar jag andra året till sjukskötare. På fritiden umgås jag mest med mina vänner och motionerar.  Jag är även aktiv i Övermalax UF.  

Mitt val av studier 

Varför jag valde att studera till sjukskötare var nog för att jag gillar att göra mycket praktiskt och för att jag tycker om att jobba med andra människor och hjälpa dem. Förutom detta finns det alltid jobb inom yrket, och många valmöjligheter var och med vad man kan jobba med.   

Vad är det bästa med din utbildning? 

Det bästa med min utbildning är att vi får göra mycket praktiskt utöver den teori vi lär oss. Att man får lära sig så mycket om människokroppen och hur den fungerar tycker jag också är så intressant! Det finns alltid mer att lära sig inom denna bransch.

Berätta om din praktik 

Vi har endast haft en praktik under första året och det var fyra veckor inom äldreomsorgen. Nu under andra året kommer vi att ha 12 veckor praktik och den är uppdelad i två 3-veckorsperioder samt 6 veckor. 

Hur är det att studera i Vasa? 

Bra! Vasa är inte allt för stort och man kommer lätt i kontakt med studeranden från andra högskolor och universitet. Det finns också många evenemang man kan delta i.  

Vilka är dina framtidsplaner? 

Mina framtidsplaner är att studera vidare när jag är färdig från Novia. Efteråt siktar jag på att åka utomlands en tid för att jobba.  

Varför skulle du rekommendera din utbildning? 

Jag skulle rekommendera min utbildning till dig som känner att du gillar att jobba tillsammans med andra människor och för att det är ett viktigt yrke, det behövs alltid fler sjukskötare!  

Läs mer om utbildningen till sjukskötare (YH) genom att klicka här.