Seminarium om Permakultur och regenerativt jordbruk 2.6.2020

Inom ramen för studiehelheten Permakultur och regenerativt jordbruk vid Novia, ordnas tisdagen 2.6.2020 kl. 12-17 ett virtuellt seminarium som är öppet för allmänheten. Du anmäler dig via anmälningsformuläret senast 29.5.2020 kl. 12. Möteslänk skickas ut till alla anmälda via e-post ett par dagar före seminariet.

Observera att tiderna nedan är finsk tid!

PROGRAM

12.00 Välkomstord och praktisk information
Marianne Fred och Heidi Barman-Geust, Yrkeshögskolan Novia

12.15 Permakultur – ett designverktyg för en hållbar matproduktion
Ylva Arvidsson, Borrabo gård, Sverige

13.00 Market Gardening - att försörja sig på småskalig grönsaksproduktion
Jonas Ringqvist, Bossgårdens grönsaker, Sverige

13.45 Paus

14.00 Studerandepresentationer
Några av studiehelhetens studerande presenterar sina planer för det område de arbetar med inom ramen för studierna. 

  • Cecilia Kinnula och Christina Gestrin
  • Jonna Panelius
  • Magdalena Lindroos
  • Maija Häggblom
  • Jon Brommer


15.00 Paus

15.15 Kan betande kor rädda klimatet?
Patricia Wiklund, Invenire, Finland

16.00 Agroforestry – att härma och samarbeta med naturen (på engelska)
Michael den Herder, the European Forest Institute, Finland

16.45 Sammanfattning av dagen

 

Följ gärna våra studerandes blogg: https://www.novia.fi/novialia/bloggar/permakultur

 FÖRELÄSARE

 

Ylva2Ylva Arvidsson
Ylva driver tillsammans med sin man gården Borrabo Permakultur i Sverige. Hon är expert på permakultur och jordhälsa. Förutom att driva gården enligt permakulturens principer, drar hon kurser och fungerar som föreläsare. Tillsammans med sin man och dotter har hon skrivit boken "Permakultur! Framtiden i din trädgård". 

 

 

 

Jonas2Jonas Ringqvist
Jonas driver tillsammans med sin fru gården Bossgårdens grönsaker i Sverige.  De har ekologisk odling och använder sig av regenerativa metoder och permakulturens principer. Jonas är expert på Market Gardening och odlar grönsaker till försäljning. Han har skrivit boken "Odla till försäljning. Att försörja sig på småskalig grönsaksproduktion". 

 

 

Patricia2Patricia Wiklund
Patricia driver tillsammans med sin kollega Johanna byrån Invenire
en "a making-things-happen agency". De jobbar med hållbara livsmedelssystem och håller på att starta upp Finlands första hub inom Savory-nätverket. Patricia är expert på Holistic Management och har utbildat sig inom Savory-nätverket på plats i USA.

 

 

 

Miachel2

Michael den Herder
Michael är forskare på the European Forest Institute och placerad i Joensuu. Han har jobbat med många forskningsprojekt kring Agroforestry, bl.a. AFINET-projektet och undersöker hur man kan implementera Agroforestry i större skala. Michael är även aktiv inom det finska nätverket Suomen agrometsätalousverkosto som hör under Baltic Sea Action Group.