Kursspecifika kompetenser: | Studerande har förståelse för fysiologi, hantering och teknologi för efterskördsperioden av lantbruksprodukter från skörd till konsumtion. Efter genomgången kurs skall studerande visa grundläggande kunskaper i biokemi, fysiologi och strukturer hos lantbruksprodukter som har betydelse för efterskördshantering och lagring. Studerande kan redogöra för olika tekniker i samband med distribution och lagring såsom torkning, konservering, nedkylning och reglering av luftfuktighet. Studerande kan bedöma hur olika faktorer före skörd, genetiskt material, liksom olika miljöfaktorer och hantering vid distribution och lagring inverkar på kvalitet och hållbarhet för odlade produkter. Studerande kan redogöra för olika kvalitetskriterier för produkter samt regleringar kring dessa. Studerande förstår produkters betydelse för människans hälsa och livsmedelssäkerhet. Studerande känner till reglering i lagar liksom frivilliga certifieringar rörande livsmedelssäkerhet, spårbarhet och produktionssystem |