Ronja Roms, Samhällspedagog (YH)

ronja romsBerätta kort om ditt yrke, vägen dit och vad som påverkat ditt yrkesval

Efter min examen vid Yrkeshögskolan Novia var jag ute i arbetslivet fler år inom fritidssektorn. Jag arbetade som fritidssekreterare och som specialungdomsarbetare. Efter fortsatta studier beslöt jag att söka mig till tredjesektorn där jag arbetade som projektledare för ett STEA finansierat projekt (Social- och hälsoorganisationernas understödscentral). När projektet var avslutat gick jag över till utbildningssektorn som projektledare.

Vad är det bästa med ditt yrke

Det bästa som mångsysslare är att alla dagar är olika. Ingen dag är den andra lik.

Hur har dina studier på påverkat dig i ditt val av yrke och vägen dit? / Känner du att du har haft nytta av din utbildning i ditt yrkesliv?

Jag vill påstå att vi aldrig är fullärda och att vi behöver studera och utveckla oss själva genom hela livet. Jag ser min tid på Novia som ett första steg på min egen karriär, den första formella behörigheten. Studierna är en plattform och karriären skapar vi ute på fältet.

Vad saknar du mest från studietiden?

Att ha tid för studier och tid för umgänge med vänner. Det finns en frihet i det där första steget ut i vuxenlivet som jag ibland saknar.

Vilka är dina framtidsplaner? Hur ser din framtid ut?

Idag har jag pausat heltidsarbete för att landa där jag trivs bäst, bland mina bostadsinvesteringar och mina tre poddar samt arbetet som influenser. Som anställd finns det alltid ett tak för din lön medan som självständig yrkesutövare och företagare kan du uppnå vilken nivå du än vill.

Mitt nyårslöfte för 2022 var att endast göra saker som gör mig lycklig, så just nu fokuserar jag på det och så får vi se vart livet för mig.