Johanna Jokiniemi, Sjukskötare (YH)

Haastattelu tehty 2018

Tausta johanna jokiniemi

Olen kotoisin Raaseporista, josta muutin lukion jälkeen opiskelemaan Turkuun. Opiskelin vuoden toisessa paikassa, mutta kaipasin jotain käytännönläheisempää ja siksi lähdin opiskelemaan sairaanhoitajaksi.

Miksi valitsit opiskella sairaanhoitajaksi (AMK)?

Sain lukioaikana kesätöitä kotihoidosta, jota kautta tutustuin hoitotyöhön. Halusin ammatin, joka antaa mahdollisuuden tehdä työtä ihmisten kanssa käytännönläheisesti ja mielestäni hoitotyö on juuri sellaista. Löysin Novia ja innostuin mahdollisuudesta opiskella sairaanhoitajaksi ruotsinkielellä. Ensimmäisten harjoittelujen jälkeen tiesin opiskelevani itselleni juuri oikeaa ammattia.

Mikä oli parasta koulutuksessa? Ja mitä hyötyä sinulla on koulutusta työssäsi?

Parasta opiskelussa oli harjoittelupaikkojen monipuolisuus ja mahdollisuus oppia ruotsia opintojen ohessa. Koen saaneeni Novialta erinomaiset valmiudet työhöni, myös ruotsinkielellä. Koulussa sain parantaa ohjaamisosaamistani toimimalla tuutorina. Harjoittelupaikoissa pääsin tapaamaan erilaisia sairaanhoitajia, jotka tekevät työtä erilaisilla osaamisalueilla. Löysin tällöin myös ne osaamisalueet ja paikat, joissa haluan itse työskennellä ja minulle jäi kokonaisvaltainen kuva sairaanhoitajantyön mahdollisuuksista.

Mitä teet tänään?

Nykyään olen töissä Turun kaupungin kotihoidossa yksikössä, jossa suoritin kotisairaanhoidon harjoitteluni opiskelujeni aikana. Työhöni kuuluu moniammatillisen tiimin vetäminen ja heidän tukemisensa työssä, samoin asiakastyö, sairaanhoidollinen vastuu ja yhteistyö eri tahojen kanssa. Työssä parasta on itsenäisyys, työn monipuolisuus, työkaverit, ilmapiiri ja mahdollisuus ohjata opiskelijoita niin kotimaasta, kuin ulkomailtakin suomen, ruotsin ja englannin kielellä.

Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on?

Olen suunnitellut jatko-opintoja kun koen olevani työssäni ekspertti. Haluaisin päästä esimies- tai opetustehtäviin. Siihen asti pyrin työssäni antamaan erinomaista perehdytystä ja ohjausta.

 

Här kan du läsa mer om utbildningen.