Dennis Lindroos, Restonom (YH)

Berätta kort om ditt yrke, vägen dit och vad som påverkat ditt yrkesval

Redan i ett väldigt tidigt skede under mina studier visste jag att jag ville prova på att jobba utomlands, helst för en stor global organisation. Det ledde till en jobbjakt efter mina studier, efter några tuffa månader blev jag till sist erbjuden en tjänst i Stockholm på Hilton Stockholm Slussen. Jag började min karriär på Hilton och jobbade sedan upp mig inom organisationen. Efter några år i Sverige valde jag att flytta hem och sökte efter nya äventyr. Mitt nuvarande jobb är som Sales Manager på The Barö som är ett nyöppnat hotell i Barösund, Ingå. Jag fokuserar och ansvarar över försäljningen i alla former. 

dennis lindroos

Vad är det bästa med ditt yrke

Det bästa med mitt yrke är alla de människor jag får träffa! Alla människor har olika historier och erfarenheter att dela med sig. Vi har också en väldigt bra sammanhållning på hela hotellet och det gör jobbet mycket roligare. En av de bästa sakerna med jobbet är att se alla de nöjda kunderna som besökt oss! Att jobba i en bransch var vi måste anpassa oss efter kundernas önskemål gör det också väldigt roligt då den ena dagen inte är sig den andra lik.

Hur har dina studier på påverkat dig i ditt val av yrke och vägen dit? / Känner du att du har haft nytta av din utbildning i ditt yrkesliv?

Bra fråga som jag inte reflekterat över tidigare, när jag tänker efter så har det påverkat mig otroligt mycket! Vi gjorde väldigt många studiebesök till olika företag under min studietid, genom det fick jag upp ögonen att det finns många stora och globala företag som jag gärna skulle jobba för.
Under min studietid gjorde jag även ett utbyte till Zaragoza, Spanien. Detta utbyte fick mig att vilja testa på att arbeta utomlands, dels för att prova på något nytt, dels för att få erfarenhet. Jag har haft stor nytta av mina studier i mitt arbetsliv. Mitt val att studera till restonom baserades sig på att det var mycket praktiska saker kombinerat med teori. Jag har alltid trott på idén, Learning by doing. Eftersom vi jobbade i team och grundade en andelslag fick vi ta ett väldigt stort ansvar för att se till att alla saker blev gjorda inom tid, till exempel bokföring och bokslut. Jag fick även förtroende att agera som ekonomiansvarig över vår andelslag tillsammans med en annan person från vårt team. Det var väldigt lärorikt. Det som jag lärde mig från Novia var att man måste våga ge sig ut och få erfarenhet, detta uppfylldes via praktiska övningar/ kurser. Jag kommer väldigt bra ihåg när vi arrangerade Åbo Lucia evenemanget i varuhuset Hansa. Det var många saker som skulle klicka ihop, men vår projektgrupp klarade av det med en stor eloge! Ett väldigt lyckat och roligt projekt!

Vilka är dina framtidsplaner? Hur ser din framtid ut?

Mitt mål är att alltid utvecklas, både inom arbetslivet och på ett personligt plan. Jag är en person som jag gärna testar på nya saker utanför min "comfortzone". Mitt mål är att gå så långt i arbetslivet och förhoppningsvis kommer jag bli en ledare en vacker dag. Nu vill jag samla på mig så mycket erfarenhet som möjligt och ge 110 % i alla situationer så att jag lär mig ännu mer.