22.2.2019

Alueen infra-alan yritykset kokoontuvat Vaasassa

excavators 961710 340

Yrkeshögskolan Novia pyrkii kehittämään ainutlaatuista yhteistyötä, jonka tavoitteena on yhdistää pienempiä infra- ja rakennusalan yrityksiä Merenkurkun alueella, jotta he voivat kilpailla kansainvälisesti. Vaasassa järjestetään nyt yritystapaaminen suomalaisille yrityksille.

Mitä suomalaisten yritysten pitää ottaa huomioon pyrkiessään Ruotsin ja Norjan markkinoille? Markkinoille päästyään: mitä silloin pitäisi huomioida?
Infra-Botnia hanke järjestää tapahtuman infra-alan yrityksille Vaasassa 15. maaliskuuta.

Iltapäivällä järjestetään inspiraatioluentoja ja ryhmäkeskusteluja, jotka käydään Infra-Botnian tutkijoiden ja Pohjoiskalotin Rajaneuvonnan kanssa. Aiheena on kansainvälistymistyökalut. Osallistujat saavat myös tietoa Load Up North messusta, joka järjestetään kesällä Uumajassa.

Infra-alan ongelmana Suomessa ja Ruotsissa on vaadittujen volyymien suuruus. Tästä syystä usein vain suuret ja ensisijaisesti globaalit yritykset voivat kilpailla sopimuksista. Pienet ja keskisuuret yritykset jäävät siis kilpailun ulkopuolelle. Infra-Botnia hanke pyrkii rakentamaan valmiuksia kansainvälistymiseen ja digitalisoitumiseen alueen pienille ja keskisuurille infra- ja rakennusalan yrityksille.

Hanke kokoaa yhteen Pohjanmaan ja Västerbottenin elinkeinoelämän edustajia. Samalla se yhdistää Infra ry ja Sveriges byggindustrier -järjestöt uuteen yhteistyöhön.
Infra-Botnian rahoittajana toimii Interreg Botnia-Atlantica ja hanketta koordinoi Yrkeshögskolan Novia ja Umeå Universitet.

Vapaa pääsy!
Aika: 15.3 kello 11-17
Paikka: Auditorio Nissi, Tritonia
Lisätietoja: Projektipäällikkö Petra Ylitalo, Yrkeshögskolan Novia, +358 (0)46 921 5382

Ohjelma:
11:30 Ilmoittautuminen ja kahvi Auditorio Nissin ulkopuolella, Tritonia
12:00 Infra-Botnian tutkijat Robin Saarenheimo, Mats Gretland ja Kimmo Koivisto kertovat mitä suomalaisen yrityksen pitää huomioida, kun työskentelee Ruotsissa ja Norjassa.
13:00 Pohjoiskalotin Rajaneuvonta tarjoavat esimerkkejä rajaylittävistä rakennustöistä ja antavat käytännöllisiä neuvoja suomalaisille yrityksille, jotka ovat kiinnostuneita laajentamaan liiketoimintaansa Ruotsiin.
14.00 Load Up Northin projektipäällikkö Bo Sandström ja projektimyyjä Anne-Lene Andersson Nolia AB:sta kertovat mahdollisuuksista Load Up North- messulla. Load up North on messu, jossa esillä ovat tie/infra, työkoneet, kuljetus/kuorma-autot, maa/metsä ja rekrytointi. Messu järjestetään 29 – 31.8.2019 Uumajassa. He kertovat myös osallistujien mahdollisuuksista kävijänä tai näytteilleasettajana. (Infra-Botnia järjestää edullisen yritysmatkan Vaasasta Uumajaan elokuussa sisältäen messu käynnin.)
15:00 Kahvi ja keskustelu, jossa mahdollisuus jakaa omia kokemuksia ja esittää kysymyksiä.

Tapahtumaan voi ilmoittautua verkkosivujemme kautta www.infra-botnia.eu tai ottamalla meihin yhteyttä sähköpostitse petra.ylitalo@novia.fi.
Viimeinen ilmoittautumispäivä 14.3.2019.

Jos teillä ei ole mahdollisuutta osallistua koko iltapäivään, voitte myös osallistua yksittäisiin ohjelmakohtiin.

Siirry "Projektilehdistötiedotteet"-sivulle