24.1.2020

Varsinaissuomalainen SPIRA Tulevaisuusfoorumi pidetään torstaina 30.1.2020

skärgårdsmiljö, vatten, ruska i träden och en liten röd stuga

”Saariston tulevaisuus vaatii toimijoilta muutoskuntoisuutta ja aktiivista otetta” – varsinaissuomalainen SPIRA Tulevaisuusfoorumi torstaina 30.1.2020

Tulevaisuusfoorumissa puhuvat kestävästä kehityksestä ruotsalaiset ekosysteemiasiantuntijat Coinnovate-yrityksestä ja liiketoiminnan tulevaisuusnäkymistä futuristi Niko Herlin Great Minds Oy:stä. Varsinaissuomalaisen yritys- ja liike-elämän verkosto SPIRA:n Tulevaisuusfoorumi järjestetään Paraisilla torstaina 30.1.
Puolen päivän foorumin teemaksi on valikoitunut saariston tulevaisuus. Tulevaisuusteema on noussut esille verkoston keskusteluissa alueen yritysten ja liike-elämän toimijoiden kanssa, ja tavoitteena onkin tutustua esimerkkeihin siitä, mitä tulevaisuuden eteen voi tehdä ja miten yhteistä pohjaa saariston jatkuvalle elinvoimalle voisi kehittää.

- Ero tämän foorumin ja muiden tulevaisuusseminaarien välillä on käytännönläheisyys. SPIRA:n perusidea on kytkeä yhteen tutkimusta, osaamista, ideoita ja yrityksiä niin, että alueen liike-elämä hyötyy aidosti, sanoo verkoston fasilitoija, Novian ammattikorkeakoulun liiketalouden lehtori Hanna Guseff.

Tulevaisuusfoorumissa puhuu futuristi Niko Herlin, joka keskittyy yritysten liiketoiminnalliseen kehittämiseen tulevaisuusnäkökulmasta.

- Muutoskuntoisuus on sanana toimiva kertomaan mitä tulevaisuus meiltä vaatii. Muutoskuntoisuus on sitä, että osaa ketterästi sopeutua uusiin asioihin, mutta siihen kuuluu myös uskallusta muuttaa itse asioita toivomansa tulevaisuuden suuntaan, sano Niko Herlin, futuristi, Great Minds Oy.

Foorumissa pohditaan myös tulevaisuusskenaarioita Turun yliopiston Kati Rissasen kanssa sekä kiertotaloutta Novian ammattikorkeakoulun Harry Lindellin kanssa. Foorumin avaa Paraisten kaupunginjohtaja Patrik Nygrén.

Tulevaisuusfoorumi alkaa Tammiluodon viinitilalla Paraisten Lielahdessa klo 12 vapaaehtoisella lounaalla. Ohjelma alkaa klo 13 ja loppuu klo 16 mennessä. Kemiönsaarelta ja Paraisten keskustasta pääsee paikalle linja-autokyydillä. Tilaisuus ja kuljetukset ovat ilmaisia, lounas maksetaan paikan päällä.

Lisätietoja:
Hanna Guseff, hanna.guseff@novia.fi, 040 556 2051, SPIRA, Yrkeshögskolan Novia
Niko Herlin, niko.herlin@greatminds.fi, 040 555 8008, Great Minds Oy

SPIRA on kaksikielinen yritysverkosto, jonka päätavoitteena on toimia osaamisalustana saaristoalueen yrityksille. Verkostossa ovat mukana Paraisten kaupunki, Kemiönsaaren kunta, Yrkeshögskolan Novia, Åbo Akademi, Länsi-Turunmaan yrittäjät, Kemiönsaaren yrittäjät sekä Turku Business Region.

Siirry "Uutiset"-sivulle