Tietoa Noviasta

Korkealaatuinen ammattikorkeakoulu

Monialainen ammattikorkeakoulu Novia on noin 4000 opiskelijan ja n 300 asiantuntijan koulutusyhteisö. Novia on Suomen suurin ruotsinkielinen ammattikorkeakoulu, joka tarjoaa tutkintoon johtavaa nuoriso- ja aikuiskoulutusta, ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta sekä täydennyskoulutusta.

Novialla voit opiskella ammattikorkeakoulututkinnon ruotsin- ja englanninkielisessä koulutusohjelmissa. Ammattikorkeakoulututkinto vastaa kandidaatin tutkintoa, ja se on kansainvälisesti verrannollinen Bachelor's degree -tutkinnon kanssa. Novia tarjoaa myös erikoistumis- ja täydennyskoulutusta sekä avoimia ammattikorkeakouluopintoja CLL:n täydennyskoulutusyksikön kautta.

Noviassa voi opiskella ammattikorkeakoulututkinnon yhdeksällä koulutusalalla. Koulutuspaikkakuntia ovat Vaasa, Turku, Raasepori ja Pietarsaari.

Ammattikorkeakoulu Novia perustettiin 1.8.2008, kun Yrkeshögskolan Sydväst ja Svenska yrkeshögskolan liitettiin yhteen.

Novialle myönnetyt laatuleimat

Karvi Auditoitu (ennen Korkeakoulujen Arviointineuvosto, KKA) Korkeakoulujen Arviointineuvosto (KKA) auditoi Novia laadunvarmistusjärjestelmää talvella 2012. KKA hyväksyi Novian auditoinnin 23.1.2012 ja myönsi Novialle kansallisen laatuleiman. Auditointi on voimassa kuusi vuotta. 

Yrkeshögskolan Novia pähkinänkuoressa

  • Käytännönläheistä koulutusta ja tutkimusta, moderni ja ainutlaatuinen korkeakoulu
  • 4000 opiskelijaa 54:stä eri maasta
  • noin 300 työntekijää
  • Modernit oppimisympäristöt
  • Mahdollisuudet kansainväliseen vaihtoon ja työharjoitteluun ulkomaille
  • Käytännönläheistä ja ​​yhteiskunnallisesti merkittävää tutkimus-ja kehitystoimintaa
  • Campuksia Vaasassa,Turussa, Raaseporissa ja Pietarsaaressa.