4.12.2018

Yrkeshögskolan Novialle lahjoitus Osuuskauppa KPO:lta

Allekirjoitus 22mb

Osuuskauppa KPO on tehnyt lahjoituksen ammattikorkeakoulu Novialle tukeakseen koulutusta, nuorten opiskelumahdollisuuksia ja alueen kilpailukykyä. 
KPO lahjoitti 12 000 euroa yritystalouden koulutukseen. Toimitusjohtaja Kim Biskop luovutti lahjoituksen Novialle 4. joulukuuta.

”Olemme erittäin iloisia tästä ammattikorkeakoulu Novialle suunnatusta lahjoituksesta, ja haluankin esittää suuren kiitoksen siitä Osuuskauppa KPO:lle”, sanoo rehtori Örjan Andersson.

”Novian tradenomeilla on kysyntää työmarkkinoilla. Osin tämä johtuu hyvästä koulutuksesta, osin siitä, että he kykenevät palvelemaan usealla kielellä”, toteaa Andersson.

Osuuskauppa KPO on vahva alueellinen toimija, joka tarvitsee kaksikielistä työvoimaa. Osuuskauppa KPO on yksi Suomen suurimmista alueosuuskaupoista.  Se toimii Ylivieskan, Kokkolan, Pietarsaaren ja Vaasan talousalueilla. Lahjoittajan mukaan Novialla on merkittävä rooli alueen elinvoimaisuuden ja houkuttelevuuden kehittämisessä ja ylläpitämisessä.

”Novian monipuoliset koulutusmahdollisuudet tukevat pohjalaismaakuntien elinvoimaa. Me olemme alueellinen toimija ja meille on erittäin tärkeää, että ammattikorkeakoulu ei ainoastaan tarjoa korkealuokkaisia opiskelumahdollisuuksia, vaan ennen kaikkea kouluttaa osaavia työntekijöitä pohjalaisen elinkeinoelämän tarpeisiin”, kertoo Osuuskauppa KPO:n toimitusjohtaja Kim Biskop.

Ammattikorkeakoulu Novian varainhankintakampanja ”Tue tulevaisuuden osaamista” jatkuu 31.12.2018 asti. Sinä aikana saadut lahjoitukset oikeuttavat Novian saamaan vastinrahoitusta valtiolta. Kampanjan verkkosivulla osoitteessa www.novia.fi/donera on potentiaalisille lahjoittajille lisää tietoa kampanjasta.

Lisätietoja:
Yrkeshögskolan Novia, rehtori/toimitusjohtaja Örjan Andersson, puh. 050 527 2286
Osuuskauppa KPO, toimitusjohtaja Kim Biskop, puh. 020 780 7001
Osuuskauppa KPO, henkilöstöjohtaja Leif Lindberg, puh. 020 780 7044

Lähettäjä
Yrkeshögskolan Novia, Kommunikationschef Jenny Svartsjö, mobil 050 561 7803

 

Siirry "Lehdistötiedotteet"-sivulle