20.11.2018

Yrkeshögskolan Novia tarjoaa tradenomikoulutusta syksyllä 2019

allegro webb

Yrkeshögskolan Novia tarjoaa tradenomikoulutusta syksyllä 2019

"Tradenomeista on kysyntää Pietarsaaressa ja aiomme ottaa opiskelijaryhmän syksyllä 2019 alkavaan koulutukseen. Pyrimme joustavaan opintosuunnitelmaan, joka mahdollistaa opintojen lisäksi myös työn, vaikka suurin osa opetuksesta tapahtuukin päiväsaikaan", sanoo Örjan Andersson, Yrkeshögskolan Novian rehtori.

"Pietarsaaren seudulle on erittäin arvokasta saada, nuorille suunnattu koulutusvaihtoehto", sanoo kaupunginjohtaja Kristina Stenman.

Taustalla on merkittävä työvoiman puute Pietarsaaren seudulla. Stenman toivoo, että mahdollisuus opiskella tradenomiksi ruotsin kielellä Yrkeshögskolan Noviassa Campus Allegrossa edistää osaltaan myönteistä kehitystä alueella ja että yritykset löytäisivät sen myötä helpommin ammattitaitoisia työntekijöitä.

"On erittäin arvokasta saada nuorille uusi tradenomikoulutusmahdollisuus 2019 Pietarsaaren seudulla", Stenman toteaa.

Kaupunki tukee koulutusta 100 000 eurolla vuodessa, neljän vuoden ajan.

Mahdollisuus opiskella työn ohessa

Novia tarjoaa koulutusta, joka johtaa tradenomin tutkintoon (AMK) liiketalouden alalla.

Koulutuspäällikkö Anna-Lena Berglundin mukaan koulutus keskittyy taloushallintoon sekä markkinointiin ja visuaaliseen viestintään. "Valmistuneet tradenomit voivat työskennellä esimerkiksi kirjanpidon ja markkinoinnin parissa, erilaisissa suunnittelu- ja kehittämistehtävissä sekä viennin ja tuonnin alalla. Opiskeluaikanaan opiskelijat saavat myös perusvalmiudet itsenäisinä ammatinharjoittajina toimimiseen", hän kertoo.

Haku koulutukseen tapahtuu 20.3. - 3.4.2019.

Lisätietoa:
Yrkeshögskolan Novia, rehtori Örjan Andersson, 050 527 2286
Yrkeshögskolan Novia, koulutusvastaava Anna-Lena Berglund, 044 780 5420
Pietarsaaren kaupunginjohtaja, Kristina Stenman, 044 785 1411

Siirry "Lehdistötiedotteet"-sivulle