17.12.2020

Yrkeshögskolan Novia kouluttaa tekoälyn asiantuntijoita

automationtechnology

Yrkeshögskolan Novia on uudistanut Automation Technology -ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon maisteriopinnot täysin uudella opetussuunnitelmalla ja suuntautumisella älykkäisiin järjestelmiin. Koulutus painottuu koneoppimismenetelmien käyttöön mm. automaation ja ohjausjärjestelmien erilaisissa sovelluksissa sekä päätöksenteon tueksi. Koulutus järjestetään Campus Vaasassa.

”Novia on seurannut alan trendejä ja kasvavaa tarvetta koneoppimiseen ja tekoälyyn (AI) painottuvalle osaamiselle. Koulutus on ensisijaisesti suunnattu työelämässä oleville henkilöille, joilla on Bachelor/AMK-tason insinööritutkinto. Opinnot voi suorittaa työn ohella, ja koulutuksen tavoitteena on kehittää ja syventää opiskelijoiden osaamista älykkäistä järjestelmistä, jotta heistä tulee tekoälyn käytännön soveltamisen asiantuntijoita omassa työssään”, kertoo koulutuspäällikkö Ray Pörn.

”Automation Technology -maisterikoulutus antaa osaamista älykkäistä järjestelmistä ja tekoälyn soveltamisesta. Tällä alalla on tulevaisuudessa valtava kysyntä, ja Suomi on edelläkävijä edellytysten suhteen. Olemme yksi maista, joilla arvioidaan olevan suurin potentiaali tekoälysovellusten tarjoamien taloudellisten kehitysten hyödyntämiseen tulevaisuudessa”, kertoo toimialajohtaja Kristian Blomqvist.

Koulutus tarjoaa mahdollisuuden laajaan poikkitieteelliseen uraan. Tutkinto pätevöittää työskentelemään erilaisissa asiantuntija-, kehittämis- ja johtoasemissa kansainvälisessä teollisuusympäristössä ohjausjärjestelmien ja automaation parissa. Lisäksi koulutus tarjoaa erinomaisen perustan tutkimukseen tai tuotekehitykseen painottuvalle uralle.

Novia tekee strategisia panostuksia sovellettavien älykkäiden järjestelmien alaan ja kokoaa parhaillaan omaa tutkimusryhmäänsä, joka tarjoaa yrityksille autonomisiin järjestelmiin ja tekoälyn käytännön soveltamiseen liittyviä palveluita. Novia myös järjestää älykkäisiin järjestelmiin keskittyvää jatkokoulutusta, sillä ammattikorkeakoulu tarjoaa sekä yrityksille räätälöityjä palveluita että alan kursseja Avoimessa AMK:ssa.

Haku Automation Technology -Masterkoulutukseen on käynnissä 7.–20.1.2021. Koulutusohjelma kattaa 60 opintopistettä. Koulutuksessa on 20 aloituspaikkaa ja opinnot alkavat syksyllä 2021.

Lue lisää koulutuksesta täältä: https://www.novia.fi/studies/master-degree-programmes/automation-technology/

Lisätietoa 
Yrkeshögskolan Novia, toimialajohtaja Kristian Blomqvist, tekniikan ja merenkulkualan tiedekunta, puh. 050 561 7869
Yrkeshögskolan Novia, Ray Pörn, koulutuspäällikkö Automation Technology, puh. 050 431 1281

Lähettäjä
Yrkeshögskolan Novia, viestintäpäällikkö Jenny Svartsjö, puh. 050 561 7803

Siirry "Lehdistötiedotteet"-sivulle