18.12.2017

Yrkeshögskolan Novia aloittaa varainhankintakampanjan

novia fi nyhet medelinsamling2

Ammattikorkeakoulu Novia aloittaa ”tue tulevaisuuden osaamista” -kampanjan. Vuoden 2018 loppuun asti jatkuvan kampanjan aikana kerätyt lahjoitukset oikeuttavat saamaan vastinrahoitusta valtiolta.

Ammattikorkeakoulut ovat nyt saaneet oikeuden kerätä varoja ja saada vastinrahoitusta valtiolta, aivan kuten yliopistot ovat tehneet jo kaksi kertaa. Myös Novia aloittaa oman varainkeruunsa, joka jatkuu 31.12.2018 asti. Ammattikorkeakoulujen rahoitus on vähentynyt usean viime vuoden ajan. Nyt, kun ammattikorkeakoulu on saanut luvan varainkeräykseen, kerätyt varat voidaan käyttää vahvistamaan toimintaa ja takaamaan koulutuksen laatua pitkällä tähtäimellä.

Yrkeshögskolan Novia on ruotsinkielinen ammattikorkeakoulu, jolla on vahvat juuret Pohjanmaalla ja Lounais-Suomessa, ja joka toimii Vaasassa, Turussa, Raaseporissa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu lisää osaamista ja koulutuspohjaa niillä alueilla, joilla se toimii. Yhteensä Novia-ammattikorkeakoulussa on 4 000 opiskelijaa ja 300 työntekijää.
”Ammattikorkeakoulu Novia sillä se vahvistaa toiminta-alueidensa kilpailukykyä, ruotsinkielisiä hoiva- ja muita palveluja sekä monipuolista kulttuurielämää. Noviasta valmistuvat opiskelijat tukevat alueiden elinkeinoelämän kilpailukykyä, rehtori Örjan Andersson toteaa.

”Toivon, että mahdollisimman moni osallistuu keräykseen tukeakseen ammattikorkeakoulua ja osoittaakseen sen merkityksen. Kerätyt varat ja niiden kautta saatava vastinrahoitus ovat tärkeitä, mutta yhtä tärkeää on antaa signaali ammattikorkeakoulutuksen merkityksestä alueillemme. Kaikki lahjoitukset, niin suuret kuin pienet, ovat arvokkaita. Kerättyjä varoja käytetään tukemaan koulutusta ja tulevaisuuden panostusta ammattikorkeakouluun”, rehtori Andersson sanoo.

Lahjoittaja voi tehdä verovähennyksen vähintään 850 euron lahjoituksesta. 10 000 euron ja sitä suuremmat lahjoitukset voi osoittaa joko yleisesti ammattikorkeakoululle tai vaihtoehtoisesti nimetylle koulutusalalle. Lahjoittamisesta kiinnostuneille on avattu verkkosivu www.novia.fi/donera, jossa on lisää tietoa varainhankintakampanjasta.

Lisätietoja antaa:
Rehtori/toimitusjohtaja Örjan Andersson, puh. 050 527 2286

Lähettäjä:

Viestintäpäällikkö Jenny Svartsjö, puh. 050 561 7803

 

Siirry "Lehdistötiedotteet"-sivulle