14.11.2014

Yrkeshögskolan Novia aloittaa rakennusmestarikoulutuksen Vaasassa syksyllä 2015

MA41724

Vastauksena pohjalaisten rakennusalan yritysten suureen tarpeeseen ruotsinkielinen ammattikorkeakoulu Novia aloittaa rakennusmestarin (AMK) tutkintoon johtavan väliaikaisen koulutuksen Vaasassa. Koulutus suuntautuu infrarakentamiseen ja rakennussaneeraukseen eli aloille, joilla erityisesti on pulaa työnjohtajista.

”Koska rakennusmestareille on kysyntää Pohjanmaalla, aiomme ottaa koulutukseen yhden aikuisopiskelijaryhmän syksyllä 2015. Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena ja se keskittyy pääasiassa rakennustyönjohtamiseen. Novia tarjoaa myös mahdollisuuden suorittaa osan koulutuksesta yrityksissä. Se tarkoittaa, että viimeisenä opiskeluvuonna opiskelija sijoittuu yritykseen, jossa hän harjoittelee vastuullisia tehtäviä ja tekee samalla omatoimisia opiskelutehtäviä”, kertoo yksikön päällikkö Jonas Waller.

”Koulutuksen ensisijaiseen kohderyhmään kuuluvat henkilöt, jotka työskentelevät jo työnjohdossa ilman muodollista pätevyyttä sekä henkilöt, joilla on jo olemassa rakennusalan ammattitutkinto”, sanoo osastopäällikkö Leif Östman.

”Teemme koulutuksen osalta jatkuvaa yhteistyötä alueen rakennusalan yritysten kanssa sekä myös muiden korkeakoulujen kanssa. Korkeakouluyhteistyötä tehdään etenkin tutkimuslaboratorio Technobothnian kautta Vaasan ammattikorkeakoulun ja Vaasan yliopiston kanssa. Tämän lisäksi saksalainen Hochschule Wismar, Uumajan yliopisto, ruotsalainen SP Trä sekä Citec, Wärtsilä ja monet seudun pienemmät yritykset ovat rakennusmestarikoulutuksen yhteistyökumppaneita”, Allan Andersson kertoo.

Hakuaika uuteen koulutukseen on 17.3.–9.4.2015.

Lisätietoa:
Yrkeshögskolan Novia, yksikön päällikkö Jonas Waller, puh 050 374 22477
Yrkeshögskolan Novia, osastopäällikkö Leif Östman, puh 044 374 2177
Yrkeshögskolan Novia, koulutusvastaava Allan Andersson, puh 050 376 4649

Lehdistötilaisuuteen osallistuvat myös:
Infra Pohjanmaa rf, toiminnanjohtaja Kai Salmi, puh 0400 663 009
Lemminkäinen, aluejohtaja Mikael Snellman, puh 02071 58315

Siirry "Lehdistötiedotteet"-sivulle