3.10.2016

VAMKin ja Novian sosiaali- ja terveysalan opetus yhteisiin tiloihin

Kampuspiha logolla

Vaasan ammattikorkeakoulun VAMKin ja Yrkeshögskolan Novian sosiaali- ja terveysalan opetus tulee tammikuusta 2017 alkaen toimimaan yhteisessä kiinteistössä Vaasan Palosaaren kampuksella.

Yhteisen kiinteistön ja oppimisympäristön nimeksi tulee Alere. Modernin opetuksen vaatimuksiin peruskorjattu kiinteistö tulee tarjoamaan opiskelijoille viihtyisien tilojen lisäksi yhteistä opetusta ja opettajien vaihtoa suomen- ja ruotsinkielisten koulutusten kesken. Yhteistyö vahvistaa merkittävästi opiskelijoiden kilpailukykyä Vaasan alueen kaksikielisissä työympäristöissä.

VAMK ja Novia ovat kehittäneet tätä aiemmin Medibothniaksi kutsuttua sosiaali- ja terveysalan osaamisen yhteishanketta vuodesta 2009. Yhteistyökumppaneita ovat SÖFUK eli Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur –koulutus- ja kuntayhtymä, Vaasan kaupunki sekä Vaasan sairaanhoitopiiri. Kiinteistössä on aiemmin toiminut YA Yrkesakademin i Österbotten, joka siirtyi Vanhaan Vaasaan.

Henkilöstölle ja opiskelijoille pidetyn kiinteistön nimikilpailun voittaneen ehdotuksen teki Hanna Holmström, joka työskentelee Novialla. Alere-nimivalintaa puolsi erityisesti se, että latinan kielestä johdettu ehdotus kuvastaa sosiaali- ja terveysalan ominaispiirteitä, kuten hoivaa ja huolenpitoa ja koulutuksellisessa mielessä osaamisen ravitsemista. Lisäksi nimi toimii niin suomen, ruotsin kuin englannin kielellä.

 Alere, faktaruutu

• VAMKin ja Novian yhteinen sosiaali- ja terveysalan oppimisympäristö
• Yhteensä 1500 opiskelijaa, henkilöstöä 80
• VAMK kouluttaa sairaanhoitajia, terveydenhoitajia sekä sosionomeja
• Novia kouluttaa kätilöitä, terveydenhoitajia, sairaanhoitajia, sosionomeja, estenomeja, bioanalyytikkoja sekä röntgenhoitajia
• Sosiaali- ja terveysalan tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa
• Yli 10 000 neliötä, jossa on mm. 180-paikkainen Florence-auditorio, 40-paikkainen Wrede-auditorio sekä katettu, yli 600 neliön Tori erilaisten tapahtumien järjestämiseen.

LISÄTIETOJA

Rehtori Tauno Kekäle, VAMK, puh. 0400 761 619
Johtaja Raimo Koivisto, VAMK sosiaali- ja terveysala, puh. 040 753 3928
Rehtori Örjan Andersson, Novia, puh. 050 527 2286

http://www.medibothnia.fi/hankekuvaus/

 

tori

                          Kuva: Linja Arkkitehdit Oy

 

Alere skylt2

Siirry "Lehdistötiedotteet"-sivulle