4.9.2017

Syksy tuo Turkuun tuhansia uusia opiskelijoita – suuri osa jää Varsinais-Suomeen myös valmistumisen

DuVi 110510 1 4

Muuttoliike Turkuun on vilkkaimmillaan syksyisin, kun uudet opiskelijat saapuvat kaupunkiin. Turun kuudessa korkeakoulussa aloittaa tänä syksynä yli 4500 uutta opiskelijaa.

Merkittävä osa Turussa opiskelleista korkeakouluopiskelijoista työllistyy alueelle valmistuttuaan. Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2014 ammattikorkeakouluista valmistuneista lähes kolme neljästä oli töissä Varsinais-Suomessa vuosi valmistumisen jälkeen. Yliopistoista valmistuneista maakunnassa työskenteli joka toinen.

– Lukujen voi odottaa vain kasvavan, kun Turun alueen positiivinen rakennemuutos etenee. Turun korkeakoulujen osaajia tarvitaan alueen yrityksiin valmistavasta teollisuudesta aina vaativaan tuotekehitystyöhön sekä innovaatiotoimintaan, Turun kaupungin kaupunkikehitysryhmän johtaja Pekka Sundman toteaa.

– Hienoa, että Turkuun avautuu uusia työmahdollisuuksia, toivottavasti myös harjoittelupaikkoja. Opiskelijat kotiutuvat ja ihastuvat Turkuun. Moni etsii työtä valmistumisen jälkeen nimenomaan Varsinais-Suomesta, vahvistaa alueen kuuden korkeakoulun opiskelijoita edustavan Ryhmä 40 000:n puheenjohtaja Pontus Lindroos.

Suomen paras opiskelijakaupunki

Turun kaupunki, alueen korkeakoulut, opiskelijajärjestöt ja elinkeinoelämä kehittävät Turkua opiskelijakaupunkina yhdessä. Joka viides turkulainen on korkeakouluopiskelija.

– Turun kuusi korkeakoulua ja 40 000 opiskelijaa ovat monella tavalla alueen merkittävä elinvoima- ja vetovoimatekijä. Houkuttelevaan kaupunkiin hakeudutaan opiskelemaan, viihdytään opiskellessa ja jäädään asumaan valmistumisen jälkeen. Kun opiskelijat viihtyvät, koko kaupunki hyötyy, Sundman kuvaa.

Lisätietoja
Anssi Kaisti, erityisasiantuntija, Turun kaupunki
anssi.kaisti@turku.fi, puh. 050 371 2714

Opiskelijakaupunki Turku -yhteistyön tavoitteena on tehdä Turusta Suomen kiinnostavin ja Itämeren innostavin opiskelijakaupunki. Yhteistyössä ovat mukana Turun kaupunki, Turun yliopisto, Turun ammattikorkeakoulu, Åbo Akademi, Yrkeshögskolan Novia, Humanistinen ammattikorkeakoulu, Diakonia-ammattikorkeakoulu, opiskelijakunnat ja -järjestöt sekä Turku Science Park. Opiskelijakaupunki Turku verkossa: turku.fi/opiskelijakaupunki

Siirry "Lehdistötiedotteet"-sivulle