7.11.2017

Opintohallinnon asiantuntijat kokoontuvat Vaasassa

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK ja Yrkeshögskolan Novia isännöivät valtakunnallisia ammattikorkeakoulujen opintoasiainpäiviä

Aika: 8. - 9.11.2017
Paikka: Sosiaali- ja terveysalan oppimiskeskus Alere (Wolffintie 31, auditorio Florence)

Jokavuotinen tapaaminen kokoaa 110 opintoasioista vastaavaa johtajaa, kehittäjää ja toteuttajaa Vaasaan. Osallistujat tulevat 19 ammattikorkeakoulusta ympäri Suomen.

Opintoasiainpäivillä paneudutaan ajankohtaisiin aiheisiin. Tänä vuonna keskustellaan esimerkiksi kansainvälisten opiskelijoiden lukuvuosimaksuista, opintotukiasioista sekä opiskelijavalintojen uudistuksesta. Korkeakoulut uudistavat valintakoemenettelyjään tavoitteena vähentää tarpeettomia välivuosia ja aikaistaa opintojen aloitusta. Todistusarvosanoihin perustuvaa opiskelijavalintaa lisätään. Myös pääsykokeita muutetaan siten, etteivät ne edellytä hakijoilta pitkää valmentautumista. Aiheesta kertoo Marko Borodavkin, joka vetää ammattikorkeakoulujen opiskelijavalintojen kehittämishanketta.

Asiantuntijapuheenvuorojen lisäksi osallistujille on järjestetty yhteistä vapaa-ajan ohjelmaa. Tarkempi ohjelma on täällä: https://www.novia.fi/opintoasiainpaivat2017/ohjelma-program

Median edustajilla on mahdollisuus haastatella opintoasianpäällikkö Aila Markusta sekä Novialta Thomas Böckelmania ennen seminaarin alkua 8.11. klo 11.00 - 11.30 Aleren Florence-auditoriossa (Wolffintie 31).

Lisätietoja:

Opintoasiainpäällikkö Aila Markus (VAMK)
puh. 040 715 1317

VAMK yourself! Vaasan ammattikorkeakoulusta valmistuu kansainvälisiä ja asiantuntevia insinöörejä, tradenomeja, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia ja sosionomeja. Työelämälähtöiset opintomme ja elinvoimainen Vaasan seutu varmistavat erinomaiset työllistymisen mahdollisuudet. Opiskelijoita on noin 3250 ja henkilöstöä 200. VAMK painottaa koulutuksessaan energiatekniikkaa ja kansainvälisyyttä. Teemme tiivistä yhteistyötä alueen korkeakoulujen sekä seudun energiateknologian keskittymän kanssa, joka on Pohjoismaiden merkittävin.

Monialainen ammattikorkeakoulu Novia on noin 4000 opiskelijan ja 300 asiantuntijan koulutusyhteisö. Novia on Suomen suurin ruotsinkielinen ammattikorkeakoulu, joka tarjoaa tutkintoon johtavaa nuoriso- ja aikuiskoulutusta, ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta sekä täydennyskoulutusta.

 

Siirry "Lehdistötiedotteet"-sivulle