15.5.2019

Novian ja VAMKin yhteinen joukkue palkittiin valtakunnallisessa innovatiokilpailussa

Innovaatiopaiva kuvat Eeva Anundi n9a1335 2

Novian ja VAMKin yhteisen tiimin luomus on palkittu 4. parhaana innovaationa laitevalmistaja SICK:n järjestämässä valtakunnallisessa innovointikilpailussa. Novian EPS-ohjelman opiskelijat Jan Van de Ven, Silke Debie, Annike Prehn, Carla Laborde ja Mario Montero Garrido sekä VAMKin IT-insinööriopiskelija Robin Snellman muodostivat yhteisen tiimin, jota valmensi VAMKin lehtori Mika Billing. Tiimi palkittiin 1 000 euron arvoisen laitepalkinnon lisäksi sensoriteknologialla, jonka arvo on noin 8 000 euroa. Palkinto jaettiin Helsingissä torstaina 9.5. Yhteensä kilpailuun osallistui 14 joukkuetta Suomen yliopistoista ja ammattikorkeakouluista.

Tunnustus tuli arjen turvallisuutta parantavasta innovaatiosta: opiskelijat kehittivät kilpailutyönään järjestelmän, joka aistii henkilöiden etäisyyden metroaseman turvavyöhykkeisiin ja varoittaa tarvittaessa ensin keltaisella ja sitten punaisella valolla.

– Tämä on ollut mahtava kokemus. Tulemme kaikki eri kulttuureista ja meillä on erilaiset vahvuudet. Yhdessä tekemisen kautta jokaisen taidot ovat päässeet esiin, kertovat Novian Jan Van de Ven, Silke Debie, Annike Prehn, Carla Laborde ja Mario Montero Garrido.

Myös VAMKin opiskelijajäsen otettiin tiimiin hyvin mukaan.

– Kisamatkassamme parasta oli, että sai työskennellä muiden ammattilaisten kanssa ja oppia heiltä uutta. Eniten yllätti se, miten vaikeaa oli ohjelmoida anturi ja luoda toimiva prototyyppi. Emme tunteneet toisiamme ennestään, mutta yhteistyö sekajoukkueessa sujui hyvin. Kaikki olivat tärkeitä ja jokaisella oli oma roolinsa, kehuu VAMKin Robin Snellman yhteistä kisataivalta.

Joukkueen kilpailuun ilmoitti VAMKin konetekniikan lehtori Mika Billing. Viime vuonna kilpailuun osallistui VAMKin tiimi, nyt mentiin ensimmäistä kertaa yhteisjoukkueella.

– Tänä vuonna kilpailun järjestäjä antoi tiimien käyttöön 8 000 euron arvoiset laserskannerit, joille piti kehittää sovellus. Tämä on win-win – kilpailun jälkeen mukana olleet oppilaistokset saavat skannerit itselleen ja tulevat insinöörit oppivat ohjelmoimaan niitä, kuvailee Billing.

Kuvassa: Mario Montero Garrido, Carla Laborde, Silke Debie, Mika Billing, Jan Van de Ven, Robin Snellman ja Annike Prehn.
Kuva: Eeva Anundi

Lisätietoja:
Yrkeshögskolan Novia, lehtori Roger Nylund, puh. 050 527 2281

 

Siirry "Lehdistötiedotteet"-sivulle