19.12.2018

Novialle 10 000 euron lahjoitus Talonrakennusteollisuuden Pohjanmaan Piiri ry:ltä

Husbyggnadsindustrins Osterbottens Distrikt rf

Etujärjestö Talonrakennusteollisuuden Pohjanmaan Piiri ry lahjoittaa 10 000 euroa Novian varainhankintaan. Lahjoitus kohdennetaan tekniikan koulutukseen.

Tällä hetkellä rakennusala työllistää Suomessa suoraan tai epäsuorasti noin puoli miljoonaa henkilöä. Monet rakennusalan työtehtävistä edellyttävät ammattikorkeakoulutasoista koulutusta.

”Tarkoituksemme on vahvistaa teollisten toimijoiden välistä yhteistyötä, jotta voimme edistää hyvää rakennustoimintaa. Haluamme varmistaa, että rakennusala saa pätevää työvoimaa myös jatkossa. Koko toimialalle on tärkeää säilyttää korkea ammattitaso, sanoo Jari Lehtonen, Talonrakennusteollisuus ry:n Sisä-Suomen ja Pohjanmaan aluepäällikkö.

”Toivomme lahjoituksemme kohdistuvan talonrakentamisen tuotantotekniikan moderniin koulutukseen”, täydentää YIT:n aluejohtaja Mikael Snellman, joka on Talonrakennusteollisuuden Pohjanmaan Piiri ry:n uusi puheenjohtaja.

”Meidän opiskelijamme saavat kosketuksen työelämään jo opiskeluvaiheessa. Se motivoi ja antaa hyvän pohjan työskentelyyn.  Sekä Rakennusteollisuus että Novia ovat kiinnostuneita nostamaan rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinöörikoulutusten hakijamäärää. Haluan lämpimästi kiittää Talonrakennusteollisuutta tästä lahjoituksesta. Novia toivoisi saavansa koulutuksiin myös lisää suomenkielisiä hakijoita”, ammattikorkeakoulu Novian rehtori Örjan Andersson sanoo.

Ammattikorkeakoulu Novian varainhankintakampanja ”Tue tulevaisuuden osaamista” jatkuu 31.12.2018 asti. Sinä aikana saadut lahjoitukset oikeuttavat Novian saamaan vastinrahoitusta valtiolta.
Kampanjan verkkosivulla osoitteessa www.novia.fi/donera on potentiaalisille lahjoittajille lisää tietoa kampanjasta.

Lisätietoja:
Yrkeshögskolan Novia, rehtori, toimitusjohtaja Örjan Andersson, puh. 050 527 2286
Rakennusteollisuus, asiamies Harri Kaipio, puh. 050 548 0210
Talonrakennusteollisuus ry, aluepäällikkö Jari Lehtonen, puh. 050 911 6788

Lähettäjä:
Yrkeshögskolan Novia, viestintäpäällikkö Jenny Svartsjö, puh. 050 561 7803

Kuva: Jenny Nyman
Kuvassa: Örjan Andersson, Harri Kaipio

Siirry "Lehdistötiedotteet"-sivulle