10.6.2015

Novia mukana Pop-up Pohjanmaa -tapahtumassa Helsingissä

pop up pohjanmaa5

Ammattikorkeakoulu Novia on mukana 11.–13.6. Helsingin Senaatintorilla järjestettävässä Pop-up Pohjanmaa -tapahtumassa esittelemässä kulttuurin, tekniikan ja talouden koulutuksiaan. Näiden päivien aikana Pohjamaan liitto ja Helsingin kaupunki ovat keränneet länsirannikon parhaat palat ennen näkemättömäksi elämyspaketiksi.

Ammattikorkeakoulu Novian tekniikan ja talouden koulutukset
”Novian haluaa esitellä tekniikan ja yritystalouden koulutuksiaan Pop-up Pohjanmaassa tuomalla esiin koulutus- ja tutkimuskeskus Technobothnian ainutlaatuista opiskeluympäristöä ja korkeakoulujen välistä yhteistyötä, joiden ansiosta Vaasa on merkittävä insinöörien koulutuspaikkakunta. Novia esittelee insinöörikoulutustaan Pop-upissa yhteistyössä VAMKin ja Vaasan yliopiston kanssa. Yhteistyön ansiosta Technobothnia pystyy tarjoaman kattavaa insinöörikoulutusta eri tasoilla, aloilla ja kielillä”, sanoo yksikön päällikkö Jonas Waller ammattikorkeakoulu Noviasta.

Technobothnian osastolla voi tutustua itsenäiseen, älykkääseen robottiin, NAOon, jota voidaan käyttää esimerkiksi insinöörien robotiikka-, ohjelmointi- ja automaatiotekniikkaopinnoissa. NAO pystyy tekemään ratkaisuja havainnoimalla ja ryhtymällä sitten toimenpiteisiin. NAO pystyy myös toimimaan itsenäisesti ilman manuaalista ohjausta.

Rakennus- ja automaatiotekniikan opiskelijoille on tulevaisuudessa tärkeää, kuinka automatisoitu talo rakennetaan. Automatisoitu nukkekoti esittelee automaatiotekniikan uusimmat tuulet ja vierailija pystyy tarkastelmaan, millaiset sensorit ohjaavat esimerkiksi valoja, murtohälyttimiä ja ilmanvaihtoa.

Miten sähkö syntyy? Polkemalla sähkögeneraattorilla varustettua polkupyörää kävijät näkevät konkreettisesti miten suuri ero on siinä, kuinka paljon virtaa tarvitaan sytyttämään halogeenivalo tai led-valo.

3D-tulostimet ovat suurta huutoa tuotantotekniikassa. Jos haluat lisää tietoa siitä, miten ne toimivat, nyt on oiva tilaisuus tutustua 3D-tulostustekniikkaan.

Tuulivoimaa asutuksen läheisyyteen? Tule keskustele viimeisimmistä tutkimustuloksista alan asiantuntijoiden kanssa.

Tule tutustumaan meihin Technobothnian osastolla (nro 3) Helsingin Senaatintorilla. Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja:
Yksikön päällikkö Jonas Waller, gsm 050 374 2477
Viestintäpäällikkö Jenny Svartsjö, gsm 050 561 7803

Ammattikorkeakoulu Novian kulttuurialan koulutukset

”Tapahtuman avulla voimme nostaa esiin niitä ainutlaatuisia kulttuurikoulutuksia, joita Novia tarjoaa Campus Allegrossa Pietarsaaressa. Samalla voimme esitellä huippumodernia Schauman-salia, jonne mahtuu 400 henkilö, sekä taiteilijavetoista, ei-kaupallista galleriaa, Galleria Grota. Novia osallistuu myös tapahtuman kulttuuritarjontaan musiikin, installaatioiden, performanssin ja näyttelyiden muodossa”, kertoo ammattikorkeakoulu Novian yksikön päällikkö Sören Lillkung.

Novia osallistuu tapahtumaan esittelemällä musiikin, kuvataiteen, muotoilun, medianomin/valokuvauksen ja esittävän taiteen koulutuksiaan Esplanadin puistossa. Kävijöillä on mahdollisuus kuunnella laadukasta musiikkia, sillä lavalle nousee seitsemän taitavista muusikoista koostuvaa yhtyettä. Myös Barock Ostrobothnia soittaa tapahtumassa, mutta Senaatintorilla.

Kävijät voivat osallistua tanssiteatteriesitykseen Throw Like a Girl, joka kertoo sukupuolten välisestä tasa-arvosta ja siitä, kuinka naiset monesti käyttäytyvät toisiaan kohtaan. He voivat osallistua myös esittävän taiteen koulutuksen naamioteatteriin.

Muotoilun opiskelijat esittelevät osaamistaan huonekalumuotoilun ja sisustussuunnittelun osalta kontissa, joka on sisustettu perinteiden sekä pohjalaisen luonnon inspiroimana modernia silausta unohtamatta.

Graafisen suunnittelun koulutusta esitellään muun muassa virtuaalitodellisuuden workshopin tulosten muodossa: lataa sovellus, aseta silmälasit nenälle ja koe älypuhelimesi digitaalisen maailman kautta, millainen on uusi Campus Allegromme Pietarsaaressa.

Kuvataidekoulutuksen kontissa vierailijat voivat ottaa osaa Poems from Ostrobothnia -filmi-installaatioon yhdessä vierailevien luennoitsijoiden Susanne Schärin ja Peter Spillmannin sekä kuvataiteen opiskelijoiden kanssa.

Tai voi teettää itsestäsi muotokuvan, joka toimitetaan digitaalisesti valokuvauskoulutuksen Pop-up –studioon.

Novian alumni Hannah Norrena toimii festivaalipäivien juontajana torstaina ja lauantaina Esplanadin Kappelin lavalla, jonka ympäristössä Novian kulttuurialan koulutus esittäytyy.

Olette sydämellisesti tervetulleita tapaamaan meitä Esplanadin puistoon Helsingissä!

Lue lisää tapahtumasta täältä.

Lisätietoja:
Yksikön päällikkö Sören Lillkung, gsm 044 780 5800
Viestintäpäällikkö Jenny Svartsjö, gsm 050 561 7803

_________

Ohjelma

Torstai 11.6.2015

SENAATTITORI
12.30–13.15 The Napkins

ESPAN LAVA
15.15–16.00 Throw like a girl ja Naamioteatteri
17.00–17.40 Emil Nordström Quintet
18.00–18.40 La Riippa Group
19.00–19.40 Organ!k
21.00–21.45 The Napkins

Perjantai 12.6.2015

SENAATTITORI
15.00–16.00 Barock Ostrobothnia

Lördag / lauantai 13.6.2015

ESPAN LAVA
11.00–11.40 Minna Rusanen Band
12.15–13.00 Hipster Slayer

 

Lisätietoja: Yrkeshögskolan Novia, Yksikön päällikkö Sören Lillkung, puh. 044 780 5800
Lähettäjä: Yrkeshögskolan Novia, Viestintäpäällikkö Jenny Svartsjö, puh. 050 561 7803

Siirry "Lehdistötiedotteet"-sivulle