15.1.2019

Novia ja Maanmittauslaitos aloittavat yhteistyön

Arvo Kokkonen ja Orjan Andersson red

Yhteistyön tarkoituksena on varmistaa ruotsinkielistä palvelua tarjoavien maanmittausinsinöörien saatavuus.

Rehtori/toimitusjohtaja Örjan Andersson ja pääjohtaja Arvo Kokkonen allekirjoittivat 15. tammikuuta Maanmittauslaitoksen ja Yrkeshögskolan Novian välisen yhteistyösopimuksen. Yhteistyösopimuksen tarkoituksena on varmistaa ruotsinkielistä palvelua tarjoavien maanmittausinsinöörien saatavuus.

Sopimuksen ansiosta Novia tarjoaa kolmen vuoden tauon jälkeen taas koulutusta, joka johtaa maanmittaustekniikan insinöörin (AMK) tutkintoon. Työmarkkinoilla on vahva kysyntä ruotsinkielisille osaajille.

“Kiinteistöihin liittyvät asiat ovat usein juridisesti vaativia ja on tärkeää saada palvelua omalla kielellä. Koulutus on kuitenkin pieni ja siksi sen ylläpitäminen on haastavaa. Maanmittauslaitoksen kanssa tekemämme yhteistyön ansiosta olemme nyt löytäneet toimivan konseptin, jonka ansiosta voimme aloittaa uudelleen, koska saamme alan suurimman työnantajan osaamisen käyttöömme. Tästä on opiskelijoillemme paljon hyötyä. Sopimus mahdollistaa asiantuntijayhteistyön ja syvemmän yhteyden maanmittauskoulutuksen ja Maanmittauslaitoksen välillä”, selittää rehtori Örjan Andersson.

”Maanmittauslaitoksessa tarvitaan ruotsinkielisiä alan ammattilaisia, joten kannamme huolta ruotsinkielisen maanmittausalan koulutuksen jatkumisesta. Meillä on jo nyt ollut haasteita ruotsinkielisten osaajien rekrytoinnissa”, kertoo Maanmittauslaitoksen Tuotannon ylijohtaja Irma Lähetkangas.

Näljä vuotta kestävä koulutus aloitetaan syksyllä 2019, jolloin Vaasassa on 15 aloituspaikkaa. Haut maanmittaustekniikan insinöörin (AMK) koulutukseen ovat käynnissä 20.3.–3.4.2019 osoitteessa www.opintopolku.fi.

Kuva: Maanmittauslaitos
Kuvassa: Arvo Kokkonen ja Örjan Andersson

Lisätietoja
Yrkeshögskolan Novia, rehtori/TJ Örjan Andersson, puh. 050 527 2286
Maanmittauslaitos, pääjohtaja Arvo Kokkonen, puh. 040 028 0875

 

Siirry "Lehdistötiedotteet"-sivulle