8.5.2018

Novia, Aboa Mare, Korea Institute of Maritime and Fisheries Technology ovat solmineet sopimuksen

aboa mare 200v 149 vari

Yrkeshögskolan Novia, Aboa Mare ja Korea Institute of Maritime and Fisheries Technology ovat solmineet yhteisymmärryssopimuksen Novia ja Aboa Mare ovat solmineet yhteisymmärryssopimuksen korealaisen merenkulkukoulun KIMFT:n (Korea Institute of Maritime and Fisheries Technology under the Ministry of Oceans and Fisheries, Republic of Korea) kanssa.

Sopimuksella sovitaan koulujen välisestä yhteistyöstä. Osapuolet ovat sopineet merenkulkualan koulutuksen henkilöstö- ja tietovaihdosta. Yhteisymmärryssopimus edistää molempien koulujen toiminnan kansainvälistymistä Nyt allekirjoitetun yhteisymmärryssopimuksen tarkoituksena on merenkulkualan koulutuksen henkilöstö- ja tietovaihto. Näin voidaan hyödyntää molempien koulujen pitkää merenkulkualan kokemusta ja asiantuntemusta.

Aboa Mare on kouluttanut laivapäällystöä Turussa jo vuodesta 1813. Koulussa on tällä hetkellä yli 400 opiskelijaa ja noin 1 700 henkilöä osallistuu vuosittain sen lyhytkursseille. Ammattikorkeakoulu Novian, Axxellin ja Aboa Maren merenkulkualan koulutuksia markkinoidaan Aboa Maren nimellä, joka tunnetaan niin Suomessa kuin ulkomailla. KIMFT on perustettu vuonna 1965 ja se on tähän mennessä kouluttanut toista miljoonaa merenkulun ammattilaista.

"KIMFT toivoo Aboa Maren kanssa tehtävän yhteistyön parantavan sen asemaa kansainvälisillä markkinoilla ja tarjoavan korealaiselle laivapäällystölle parempia mahdollisuuksia työskentelyyn kansainvälisessä kauppalaivastossa," Aboa Maren yksikönjohtaja Per-Olof Karlsson sanoo.

Yhteisymmärryssopimuksen allekirjoittivat KIMFT:n johtaja Byoung-Gyu Seo, Ammattikorkeakoulu Novian rehtori Örjan Andersson ja Aboa Maren yksikönjohtaja Per-Olof Karlsson.

Lisätietoja antaa:
Yksikönjohtaja Per-Olof Karlsson, Aboa Mare, puh. 044 762 3402 tai per-olof.karlsson@aboamare.fi

 

 

aboamare logotyp col3

Siirry "Lehdistötiedotteet"-sivulle