3.12.2015

Merenkulun yhteishanke nostaa jääsimulaatio-koulutuksen ja osaamisen uudelle tasolle

aboa mare 200v 126 mv2

Simulaattorikoulutus on ollut kiinteä osa merenkulkualan opetusta jo useamman vuosikymmenen ajan, mutta nykyisillä simulaattoreilla ei vieläkään pystytä toteuttamaan vaativien tilanteiden koulutusta. Tähän Suomen Merenkulun strategiassakin todettuun haasteeseen on nyt päätetty vastata suomalaisella Arctic Simulator Training Program -yhteistyöhankkeella,  ASTP.

Hanke kehittää uuden sukupolven simulaattoria jää- ja muihin haastaviin olosuhteisiin kokoamalla merenkulkualan, jääosaamisen, simulaation, peliteollisuuden ja koulutusalan ammattilaisia. Hankkeen tavoitteena on, että simulaattorilla voidaan antaa laadukasta koulutusta aluksen käsittelyyn, jäänavigointiin, jäänmurtajaoperointiin ja saattohinaukseen.

ASTP-hanketta koordinoi Yrkeshögskolan Novia yhdessä Aboa Mare Ab:n kanssa. Novia tuo projektiin vahvan osaamisensa erityisesti simulaattorikouluttajana. Jäänmurron, luotsauksen ja arktisen toiminnan asiantuntijoina toimivat Finnpilot Pilotage Oy, Arctia Shipping Oy sekä Ice Advisors Oy. Lisäksi mukana on asiantuntijoita Liikennevirastosta, Aalto-yliopistosta sekä Tampereen teknillisestä yliopistosta. Simulaattorin vastuullinen toimittaja on Aker Arctic Technology Inc, joka vastaa myös jäämallinnuksen kehittämisestä simulaattorissa. Varsinaisen simulaattoriohjelmiston valmistaa alaan erikoistunut Image Soft Oy, joka hyödyntää kehittämistyössä mm. uusimpia pelialan ratkaisuja. Kehittämistyössä on mukana myös Simulco Oy, joka vastaa simulaattorissa käytettävien hydrodynaamisten alusmallien toimittamisesta.

Lisätietoja

ASTP-hanke: Yrkeshögskolan Novia,  Projektipäällikkö Mirva Salokorpi, mirva.salokorpi@novia.fi, puh 044 762 3532
Simulaattori: Aker Arctic Technology Inc, Projektipäällikkö Jorma Koponen, jorma.koponen@akerarctic.fi, puh 040 547 0069

Lähettäjä
Yrkeshögskolan Novia, viestintäpäällikkö Jenny Svartsjö, puh 050 561 7803

Siirry "Lehdistötiedotteet"-sivulle