7.6.2018

Iso lahjoitus Eschnerska frilasarettet Säätiöltä Yrkeshögskolan Novialle ja Turun ammattikorkeakoulu

P1050405

Turkulaiset ammattikorkeakoulut vastaanottivat molemmat 250 000 euron lahjoituksen. Lahjoitukset kohdistetaan sosiaali- ja terveysalan koulutuksiin.

Korkeakoulujen rehtorit kiittävät alueeseen ja inhimilliseen pääomaan sijoittanutta Eschnerska frilasarettet Säätiötä:

”Koulutamme Turussa sosionomeja, sairaanhoitajia ja terveydenhoitajia. Lahjoituksen turvin voimme edelleen kehittää koulutuksiamme”, sanoo Novian rehtori Örjan Andersson.  Täällä Turussa ja myös Vaasassa teemme yhteistyötä ammattikorkeakoulujen kesken, ja nyt terveysalalla yhteistoiminta lisääntyy entisestään. Lisäksi hän muistuttaa, että Lounais-Suomeen tarvitaan jatkuvasti kielitaitoista alan henkilöstöä.

”Turussa tehdään terveys- ja sosiaalialalla aitoa ja tiivistä yhteistyötä. Pian valmistuva uusi työ- ja oppimisympäristö Medisiina D ja kaikki alan koulutusten yhteistyö saa mittavaa vahvistusta Eschnerska frilasarettetin Säätiön lahjoituksesta”, kiittelee Turun ammattikorkeakoulun rehtori Vesa Taatila.

Valtio maksaa ammattikorkeakouluille vastinrahaa saaduista lahjoituksista.

Säätiön toimitusjohtaja Henrik Karlsson muistuttaakin, että koulutukseen sijoittaminen maksaa useimmiten itsensä moninkertaisesti takaisin, ja valtion tukiessa toimintaa on mukana olo vieläkin tärkeämpää. ”Haluamme tukea ennaltaehkäisevää terveydenhoitoa Turun kaupungissa ja lähialueella. Silloin juuri Yrkeshögskolan Novia ja Turun ammattikorkeakoulu sopivat loistavasti lahjoituksemme vastaanottajiksi. Haluamme samalla haastaa mukaan muita säätiöitä, mikäli heidän säädöksensä tämän toiminnan sallivat”, sanoo toimitusjohtaja Henrik Karlsson Eschnerska frilasarettet Säätiöstä.

Ammattikorkeakoulujen varainhankintakampanjat jatkuvat 31.12.2018 saakka. Turun ammattikorkeakoulun varainhankintakampanja kulkee nimellä Osaamisanti. www.turkuamk.fi/lahjoita

Yrkeshögskolan Novialla on kampanja ”Stöd framtidens kunnande”. www.novia.fi/donera

Kuva: Antti Ala-Könni
Vasemmalta Örjan Andersson, Henrik Carlstedt, Henrik Karlsson, Vesa Taatila

Lisätietoja
Turun ammattikorkeakoulu, Rehtori/Toimitusjohtaja Vesa Taatila, puh. 050 598 5761
Yrkeshögskolan Novia, Rektor/VD Örjan Andersson, tfn 050 527 2286
Stiftelsen Eschnerska frilasarettet, VD Henrik Karlsson, tfn 050 511 9496, www.eschner.fi
Stiftelsen Eschnerska frilasarettet, styrelseordförande Henrik Carlstedt, tfn 050 339 0920, www.eschner.fi

Lähettäjä
Yrkeshögskolan Novia, kommunikationschef Jenny Svartsjö, tfn 050 561 7803
Turun AMK, projektipäällikkö Katri Salonen, puh. 050 598 5678

Siirry "Lehdistötiedotteet"-sivulle