13.3.2018

Åbo Akademi ja Yrkeshögskolan Novia perustavat Turkuun yhteisen Business Centerin

0.5pxoriginaljpg

Åbo Akademi ja ruotsinkielinen ammattikorkeakoulu Novia syventävät yhteistyötään Turussa perustamalla liiketalouden koulutusohjelmien yhteisen Business Centerin, TeamNÅA:n, jonka uudet tilat vihitään käyttöön Gadoliniassa tiistaina 13. maaliskuuta.

Team NÅA toimii jatkossa Varsinais-Suomen yritysten, seudun liiketalouden opiskelijoiden sekä korkeakoulujen opettajien ja ohjaajien kohtauspaikkana. ÅA ja Novian liiketalouden opiskelijat ovat vuosittain mukana yhteensä yli sadassa yritysyhteistyöhankkeessa. Team NÅA:n tavoitteena on kehittää seudun elinkeinoelämää ja yrittäjyyttä sekä keskittyä erityisesti saariston yrittäjyyteen. ÅA ja Novia osallistuvat parhaillaan Saaristomeren yrittäjyyttä käsittelevään EU-rahoitettuun projektiin Archipelago Business Development. Projektissa on mukana myös ruotsalaisia yhteistyökumppaneita.

”Yhdessä saariston yrittäjyyteen keskittyvän projektin ja korkeakoulujen välisen yhteistyön avulla opiskelijat saavat kilpailuetua työmarkkinoilla. Työelämä muuttuu koko ajan ja asettaa yhä korkeampia vaatimuksia vastavalmistuneiden opiskelijoiden operatiivisille taidoille”, sanoo Novian liiketalouden osastopäällikkö Camilla Ekman.

Ottamalla yhteyttä Team NÅA:han yrityksellä on mahdollisuus saada apua mm. markkinointiin, taloushallintoon, turismiin ja henkilöstöasioihin liittyvissä haasteissa. Lähitulevaisuudessa Team NÅA pystyy tukemaan myös yritystoimintaa aloittavia opiskelijoita.

”Linkittämällä toisiinsa opiskelijat, korkeakoulujen osaava henkilökunta ja liike-elämän haasteet luomme yrityksille ainutlaatuiset mahdollisuudet saada sekä asiantuntevaa, teoreettista että käytännön apua toimintaansa”, sanoo Malin Brännback, Åbo Akademin yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnan dekaani.

”Yhteistyö aloitetaan liiketalouden koulutusohjelmien kesken. Ohjausryhmä toivoo, että jatkossa Team NÅA:sta tulee kohtauspaikka myös muita aineita opiskeleville korkeakouluopiskelijoille, jotka suunnittelevat yritystoiminnan aloittamista”, Hanna Guseff sanoo. Hän on Novian opettaja ja Team NÅA:n ohjausryhmän jäsen.

Vihkiäistilaisuudessa tiistaina 13. maaliskuuta klo 14 Åbo Akademin rehtori Mikko Hupa ja Novian rehtori Örjan Andersson paljastavat TeamNÅA:n uuden logon, jonka on suunnitellut opiskelija Adrian Rantala, Marcus Savela, Kalle Orrenius, Aleksander Karlsson ja Mathias Karlsson.

originaljpg2Vieraat pääsevät vihkiäisjuhlan aikana tutustumaan myös useisiin opiskelijatöihin.

Lisätietoja:
Åbo Akademi, yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnan dekaani Malin Brännback, puh. 050 502 7020
Yrkeshögskolan Novia, avdelningschef och utbildningsansvarig företagsekonomi Åbo Camilla Ekman, puh 040 563 6965
Yrkeshögskolan Novia, Team NÅA:n johtoryhmän jäsen, lektor Hanna Guseff, puh 040 556 2051

Lähettäjä
Kommunikationschef Jenny Svartsjö, tfn 050 561 7803

 

Siirry "Lehdistötiedotteet"-sivulle