31.8.2017

Vasas högskolestuderande inleder läsåret tillsammans

avajais jullari sv 15.8.2017

Studerande från Vasas högskolor och universitet inviger det nya läsåret 2017-2018 tillsammans på Vasa torg torsdag 7.9, där bland annat den populära tyska dance-gruppen ItaloBrothers uppträder!

Vasa är en av de viktigaste studiestäderna i Finland med sina sex högskolor. Var femte person som du möter på gatan är en högskolestuderande.

”Studerande är en synlig och integrerad del av staden, och därför ordnar vi detta evenemang i hjärtat av Vasa, på torget. Vi bjuder in alla Vasas 12 000 högskolestuderande”, berättar kommunikationschef Jenny Svartsjö vid Novia och marknadsförings- och informationschef Tarja Gromov vid Vasa universitet.

Utformningen och genomförandet av evenemanget har planerats gemensamt av högskolorna. ”Vi ser ivrigt fram emot detta evenemang. Att få studerande från alla Vasas högskolor samlande på en gång kommer att vara något speciellt och vi hoppas att detta är första året av många som den gemensamma läsårsöppningen kommer att ordnas” säger Pontus Saxén, högskole- och socialpolitiskt ansvarig vid Studerandekåren Novium.

”Vi har fått fria händer att göra evenemanget som vi själva vill ha det. Vi vill välkomna nya studerande till vårt team och tacka dem för att de valt just vår högskola. Vasa är en stor studiestad där det finns något för alla smaker” säger Christer Johansson, verksamhetsledare för Vamks studerandekår.

Evenemanget är en del av det officiella programmet för Finlands hundraårsjubileum. På detta vis kan vi uppmärksamma jubileumsårets tema ”Tillsammans”. De kommande hundra åren kommer Finland att byggas upp genom att vi utbildar experterna för våra framtida behov.

Tilläggsinformation:
Yrkeshögskolan Novia, kommunikationschef Jenny Svartsjö, tfn 050 561 7803
Studerandekåren Novium, Pontus Saxén, högskole- och socialpolitiskt ansvarig, tfn 0400 600 861

PROGRAM

  • Vasa högskolors gemensamma läsårsöppning, torsdag 9.7 kl. 14-16 på Vasa torg
  • Hälsning från Stadsdirektör Tomas Häyry
  • Sketcher av Vasa Studentteater Rampen 
  • DJ spelar musik
  • Huvudartisten ItaloBrothers uppträder

Den högre utbildningen är en viktig del av Vasas profil och attraktionskraft. Vid Yrkeshögskolan Novia, Vasa universitet, Svenska handelshögskolan, Åbo Akademi, VAMK och Helsingfors universitets juridiklinje finns totalt 12 000 studerande. Personalen på dessa högskolor är ungefär 1000 personer till antalet. Undervisningen som erbjuds är mångsidig och flerspråkig med över 30 examensutbildningar på svenska, finska och engelska.

avajais jullari sv 15.8.2017

Gå till "Pressmeddelanden"