28.5.2015

Premiär för Yrkeshögskolan Novias nya webbsidor

aboa mare 200v 126 mv

Yrkeshögskolan Novias nya webbsidor lanseras idag torsdag 28.5. I fokus för de nya webbsidorna är användarna. Framtoningen är fräsch och mera bilder har använts. Sökningen fungerar på ett nytt sätt och personalens kontaktuppgifter finns med på sidorna.

”Novia har förnyat sina webbsidor och arbetet med förnyade novia.fi har varit i full gång under våren. På startsidan, som i övrigt består av moduler som fritt kan flyttas enligt behov, är först utbildningen i fokus samt vad som är på gång inom Novia”, förklarar kommunikationschef Jenny Svartsjö.

”Utbildningarna får mera synlighet på startsidan och vi har nu bättre möjligheter att presentera innehållet i utbildningarna via bild, text och film på webbplatsen. På det här sättet vill Novia presentera sin utbildning i framtiden. Förutom potentiella sökande till högskolan beaktas även andra målgrupper, såsom studiehandledare, politiker och beslutsfattare, näringslivet samt media och journalister”, berättar Svartsjö.

Via den förnyade sökfunktionen skall en sökning göra det lättare för användarna att hitta vad man söker. De nya sidornas sökfunktion fungerar ännu bättre än förr och har större täckning.

”De nya sidorna lämpar sig för alla apparater och sidorna är responsiva, den användningen har kraftigt ökat de senaste året bland användarna. Till exempel de som använder en surfplatta eller smarttelefon, märker att sidorna smidigt kan användas med mobilutrustning”, säger Svartsjö.

Besökarna kan gilla Novias sidor som man själv tycker att är viktiga och intressanta sidor kan man dela med sina vänner och bekanta i sociala medier.

Webbsidorna finns på tre språk: svenska, engelska och en kortare version på finska. På den finska sidan finns det viktigaste innehållet och meningen att den kommer att utökas med tiden. Även vissa specialmoduler återstår att implementera.

Vi vill gärna veta vad våra användare tycker om vår nya webbplats och därför har vi gjort ett formulär på den nya sidan där användarna kan ge oss feedback. Länk till formuläret hittas här >

Nya bilder för media hittas här i vårt pressrum >

Tilläggsuppgifter

Kommunikationschef Jenny Svartsjö, mobil 050 561 7803
Webbplanerare Henrik Häggblom, mobil 044 780 5178

Gå till "Pressmeddelanden"