10.6.2015

Novia med på Pop-up Österbotten i Helsingfors

pop up pohjanmaa5

Yrkeshögskolan Nova är med och presenterar sin utbildning inom kultur samt  teknik och ekonomi 11-13.6 på Senatstorget i Helsingfors. Under dessa dagar samlar Österbottens förbund och Helsingfors stad västkustens bästa bitar till ett aldrig förut skådat upplevelsepaket.

Yrkeshögskolan Novias utbildning inom teknik och ekonomi i Vasa med på Pop-up

"Novia väljer att presentera sin teknik- och företagsekonomiutbildning på Pop-up Österbotten genom att föra fram den unika studiemiljön vid Undervisnings- och forskningscentret Technobothnia och samarbetet mellan högskolorna i Vasa, vilket gör staden till en viktig utbildare av ingenjörer. Novia för fram sin ingenjörsutbildning i samarbete med VAMK och Vasa Universitet på Pop-up. Tack vare samarbetet vid Technobothnia erbjuds en heltäckande ingenjörsutbildning såväl angående nivåer, branscher som språk”, säger enhetschef Jonas Waller vid Yrkeshögskolan Novia.

I Technobothnias monter kan man hälsa på den autonoma, intelligenta roboten NAO, som bland annat används inom robotik-, programmerings- och automationsteknikstudier för ingenjörer. NAO kan dra slutsatser på basen av det den iakttar och vidtar åtgärder. NAO kan fungera självständigt utan manuell styrning.

Hur man bygger automatiserade hus är av stor betydelse för byggnadsteknik- och automationsteknikstuderande i framtiden. Ett automatiserat dockhus visas upp med det senaste inom automationsbranschen, besökare kan se vilka sensorer det är som reglerar bl.a. ljus, inbrottslarm och luftkonditionering.

Hur uppstår elektricitet? Genom att cykla med en strömgenererande cykel kan besökare se skillnad på hur mycket ström det krävs för att tända halogenlampor jämfört med ledlampor.

3D-printers är dagens melodi inom produktionsteknik och vill man lära sig mer om hur de fungerar så är detta ett ypperligt tillfälle att bekanta sig med 3D printningsteknik.

Vindkraftverk nära bebyggelse? Kom och diskutera senaste forskningen med experter inom branschen.

Kom och besök oss i Technobothnias monter nr 3 på Senatstorget i Helsingfors, varmt välkommen!

Tilläggsuppgifter: Yrkeshögskolan Novia, Enhetschef Jonas Waller, mobil 050 374 2477
Avsändare: Yrkeshögskolan Novia, Kommunikationschef Jenny Svartsjö, mobil 050 561 7803

_________

Yrkeshögskolan Novias kulturutbildning med på Pop-up

"Via evenemanget vi möjlighet att lyfta fram den unika kulturutbildning som Novia erbjuder vid Campus Allegro i Jakobstad. Vi får samtidigt presentera den toppmoderna Schaumansalen som rymmer 400 personer och Galleri Gro som är ett konstnärsdrivet och ickekommersiellt galleri. Under evenemanget kommer Novia att delta med kulturinslag i form av musik, installationer, performance och utställningar", berättar enhetschef Sören Lillkung vid Yrkeshögskolan Novia.

Novia deltar i festivalen med sina kulturutbildningar inom musik, bildkonst, formgivning, medianom/foto och scenkonst. Besökarna har möjlighet att lyssna på kvalitativ musik, sju olika band intar scenen, alla med kompetenta och duktiga musiker, med undantag för Barock Ostrobothnia som spelar på Senatstorget.

Besökare får ta del av dansteatern Throw Like a Girl, om jämställdhet mellan könen och om hur kvinnor ofta beter sig mot varandra, samt scenkonstutbildningens maskteater.

Inom området för möbeldesign och inredning, presenterar studeranden på formgivning sina verk och sin kunnighet i en container inredd med inspiration av tradition och österbottnisk natur med en modern touch. Utbildningen för grafisk design visar bl.a. upp resultatet av en workshop i virtual reality, ladda ner appen, sätt på glasögonen och upplev vårt nya Campus Allegro i Jakobstad, en digital värld via besökarens egen smartphone.

I bildkonstutbildningens container kan besökare ta del av filminstallationen Poems from Ostrobothnia, av och med gästföreläsarna Susanne Schär, Peter Spillmann och studeranden på bildkonst.

Eller låt dig porträtteras och få bilden levererad digitalt i fotoutbildningens Pop-up studio. Som konferencier under torsdag och lördag festivaldagar ser vi Novia-alumnen Hannah Norrena. Allt detta händer på och runt Kappelis scen på Esplanaden.

Ni är hjärtligt välkomna att besöka oss på Esplanaden i Helsingfors!

Läs mera om evenemanget här >

Kulturprogram

Torsdag / torstai 11.6.2015

SENATSTORGET / SENAATTITORI
12.30–13.15 The Napkins

ESPLANADENS SCEN / ESPAN LAVA
15.15–16.00 Throw like a girl ja Naamioteatteri
17.00–17.40 Emil Nordström Quintet
18.00–18.40 La Riippa Group
19.00–19.40 Organ!k
21.00–21.45 The Napkins

Fredag / perjantai 12.6.2015

SENATSTORGET / SENAATTITORI 15.00–16.00
Barock Ostrobothnia

Lördag / lauantai 13.6.2015

ESPLANADENS SCEN / ESPAN LAVA 11.00–11.40
Minna Rusanen Band
12.15–13.00 Hipster Slayer

 

Tilläggsuppgifter: Yrkeshögskolan Novia, Enhetschef Sören Lillkung, mobil 044 780 5800
Avsändare: Yrkeshögskolan Novia, Kommunikationschef Jenny Svartsjö, mobil 050 561 7803

 

Gå till "Pressmeddelanden"