11.10.2019

Välkommen på öppen föreläsning om mångsidig företagsamhet inom musikbranschen

Arkivbild

Företagaren, trummisen, Mikko Peltola (EM), berättar i Allegro talks om vägen till mångsidig, internationell företagare inom musiken.

Tid: 23.10.2019, kl. 9-11
Plats: Kammarmusiksalen, Campus Allegro, Jakobstad

Det finns många olika möjligheter att sysselsätta sig inom musikbranschen som företagare. Det är en bransch som kännetecknas av kreativitet och flexibilitet men också av hård konkurrens och ofta tuffa ekonomiska ramar. Det är också en bransch där företagarens personlighet, intressen och kunskap ofta styr utformningen av företaget - i alla fall när vi talar om de mindre företagen inom branschen.

Mikko Peltola har bott länge i Österbotten, men flyttade för ett år sedan till Danmark och driver nu sitt företag där. Peltolas företag arbetar inom en smal nisch inom musiken , han är specialiserad på blues både som musiker, arrangör, artistbokare och skivutgivare. Peltola inleder med en timmes föreläsning om sina erfarenheter av att vara företagare inom musiken. Resterande tiden reserveras för frågor och diskussion.

Mikko Peltolas föreläsning är öppen för allmänheten och avgiftsfri .

Föreläsningen arrangeras av Yrkeshögskolan Novia och hör till serien Allegro talks, en föreläsningsserie vars gästföreläsare behandlar ämnet entreprenörskap.

Mera information fås av:
Eero Paalanen, Lektor i musik vid Yrkeshögskolan Novia
Eero.paalanen@novia.fi

Gå till "Nyheter"