10.10.2018

Slutseminarium visar fina resultat på ny metod inom diakonin

bench 560435 340

Ibland tar sig livet en vändning som gör att behovet av stöd och hjälp blir oundvikligt. Många söker sig då till kyrkan och till diakonin.

Yrkeshögskolan Novia har sedan 2016 drivit projektet ”Där nöden är som störst-diakoni på svenska” i samarbete med de tre svenskspråkiga församlingarna i Helsingfors, Helsingfors kyrkliga samfällighet , Borgå Domkapitel och Helsingfors diakonissanstalt. Inom projektet har man för första gången i Svenskfinland tillämpat metoden Cable (Community action based learning for empowerment), som tidigare använts främst inom social- och hälsovårdsbranschen, i den svenskspråkiga diakonins vägledning av klienterna. Metoden fokuserar på styrkor, uppbyggande och förändring. Resultaten av projektet är väldigt positiva.

Nu har det blivit dags för projektets slutseminarium där man kommer att presentera det spännande utfallet som är klart att spridas vidare till andra församlingar runtom i landet.
På plats finns klienter som varit med i projektet, och som kommit vidare i livet med hjälp av metoden. Representanter från församlingarna och de andra samarbetsparterna är också med under dagen.

Seminariet hålls i samband med de Finlandssvenska diakonidagarna i Karis, Lärkullavägen 22, lördag 13 oktober klockan 16.45-17.45.
Projektet finansieras av Helsingfors kyrkliga samfällighet och är det första motsvarande projektet som genomförts på svenska inom diakonin i Finland.

Mera information:
Henrica Lindholm, projektledare på Yrkeshögskolan Novia,
tel: 0442411464, henrica.lindholm@novia.fi

Gå till "Nyheter"