8.10.2018

Projekt vid Novia ska väcka seniorers lust att lära

senior 3336451 340

Bara för att man fyllt 65 betyder det inte att behovet av att lära sig nytt eller att behovet av att få nya vänner försvinner.

Men det kan kännas svårare än då man är ung. Det här ska projektet ”Lev och lär” ta tag i.
Projektet är ett samarbete mellan Jakobstads åldringsvänner och Yrkeshögskolan Novia och riktar sig till personer över 65.

Målet är att bygga upp ett nätverk som gör att man får nya relationer och känner sig mindre ensam, samtidigt som man lär sig något nytt. Gruppen av seniorer kommer tillsammans att studera och lära sig att ta sig an nya livssituationer och de utmaningar de kan föra med sig, till exempel att förstå sig på ny teknik, anpassa sig till en ny diagnos eller att lära sig något annat man alltid drömt om.
Studierna kommer att ske på både finska och svenska.

Projektet inleds med ett öppet seminarium tisdagen den 9 oktober klockan 10 på Campus Allegro. Här får vi höra bland annat Matti Dahlbacka, nybakad student vid en ålder av 82, berätta om hur han tog sig an sin stora utmaning. På plats är också Bodil Jönsson, professor emerita vid Lunds universitet, specialist på rehabiliteringsteknik och känd från SVT:s program ”Fråga Lund”.

Mera information:
Carina Gädda, Projektledare på Yrkeshögskolan Novia, tel. 044 7805 225, carina.gadda@novia.fi
Inger Gripenberg, Projektledare på HötorgCentret, tel. 044 7219 511, inger.gripenberg@htcentret.fi

 

 

Bild: Pixabay

Gå till "Nyheter"