20.5.2016

Yrkeshögskolan Novias ingenjörsstuderande Holmqvist fick nationellt Erto-stipendium

LL 20130523 novia 5

Elektroteknikstuderande Andreas Holmqvist som studerar vid Vasa Wolffskavägen belönades med stipendium i den nationella ERTO-tävlingen. Ingenjörsstuderande Holmqvist fick stipendium i den nationella ERTO-tävlingen som är Tjänstemannaförbundets förbund för specialbranscher. ERTO belönar årligen de tre bästa yrkeshögskoleprojektet för utveckling av arbetslivet. Under Yrkeshögskolornas riksomfattande YH-dagar i Helsingfors 18.5.2016 delas priserna ut. Vardera av stipendiaterna får 500-1000 euro.

Handledare och överlärare Ray Pörn säger ”Andreas Holmqvists nyskapande examensarbete utfördes för Wärtsiläs enhet Catalyst Systems som är belägen i Vasa. Uppdraget vara att utveckla en plattform som kan användas för att implementera krävande beräkningar i realtid. Inom arbetet har fokus i synnerhet varit på en att simulera en process för rening av rökgaser (SCR-process) i realtid. Arbetet har innefattat planering och utveckling av beräkningsplattformen i programmeringsspråket python och integrering av den i industriell miljö. Arbetsuppgiften har krävt snabb inlärning av avancerade verktyg, målinriktat arbete samt kapacitet att förstå gränssnittet till flertalet andra ingenjörsdiscipliner. Därtill har Andreas genomfört verkliga tester på Wärtsiläs 20V34SG motor i Bermeo (Spanien) och utfört systematisk optimering av beräkningsrutinerna”.

Handledare för arbetet inom Yrkeshögskolan Novia var överlärare Ray Pörn och från Wärtsiläs sida Process Control Expert Markus Lövholm. Lövholm säger att ”Catalyst System är mycket nöjda med resultatet och kommer att använda plattformen från ingenjörsarbetet till att utveckla mer avancerade styrsystem för SCR-processen som ser till att det är möjligt att följa allt strängare miljökrav.”

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Yrkeshögskolan Novia, enhetschef, Jonas Waller, tfn 050 374 2477
Yrkeshögskolan Novia, överlärare Ray Pörn, tfn 050 585 2343
Studerande Andreas Holmqvist (blir idag utexaminerad och för tillfället på arbetsresa till Kina), tfn 050 3079 359

Tilläggsuppgifter om tävlingen fås av:
Järjestöpäällikkö Soile Lindstedt, tfn (09) 6132 3271, soile.lindstedt@erto.fi

Pressmeddelandet från ERTO


Avsändare: Kommunikationschef Jenny Svartsjö

 

Gå till "Pressmeddelanden"