4.12.2015

Yrkeshögskolan Novia och KWH Mirka undertecknade partnerskapsavtal

hander small

Yrkeshögskolan Novia och KWH Mirka undertecknade 11.11.2015 ett avtal i syfte att samarbeta inom teknik, forskning och utveckling samt kompetensutveckling.

"Vi vill ha ett samarbete som gagnar båda parterna. Som central utbildare i regionen, eftersträvar vi ett nära samarbete med utvecklingsinriktade företag. Genom detta avtal vill vi långsiktigt och systematiskt arbeta för att ytterligare stärka vår utbildning och utveckla samarbetet med arbetslivet", säger rektor Örjan Andersson.

"Mirkas målsättning är att säkerställa att vårt rekryteringsbehov och behov av personalutveckling tillfredsställs i takt med vår tillväxt", säger VD Stefan Sjöberg, verkställande direktör för KWH Mirka.

Rektor Andersson lyfter fram de samarbetsaktiviteter som direkt gagnar studerande på Novia.

"Samarbetet med KWH Mirka skapar möjligheter för våra studerande när det gäller praktikplatser, lärdomsprov och studiebesök och gästföreläsare. Det handlar alltså om att på olika sätt föra utbildning och inlärning ännu närmare arbetslivet. Vi räknar också med att samarbetet skall öppna intressanta möjligheter inom forskning- och utvecklingsverksamheten, något som också ger ett mervärde i utbildningen.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Yrkeshögskolan Novia, rektor Örjan Andersson, mobil 050 527 2286
KWH Mirka, VD, Stefan Sjöberg, mobil 040 824 7385

Avsändare:
Yrkeshögskolan Novia, kommunikationschef Jenny Svartsjö, mobil 050 561 7803

Om Yrkeshögskolan Novia
Novia är en yrkeshögskola inom flera branscher, betydelsefull i Svenskfinland med verksamhet i Vasa, Jakobstad, Raseborg och Åbo. Vi erbjuder högklassig arbetslivsförankrad högskoleutbildning och fortbildning för våra 4000 examensstuderande. Personalstyrkan uppgår till 340 personer. Våra utexaminerade studerande är eftertraktade på arbetsmarknaden

Om KWH Mirka
Under många år i branschen har Mirka byggt upp en avancerad och målinriktad produktutveckling. Mirka är idag en specialist på flexibla slipmaterial och en leverantör av kompletta slipsystem som möjliggör en dammfri ytbehandling. Tack vare den nya Power Tools enhetens satsningar på nytänkande inom formgivning och produktutveckling möjliggörs en snabbare utveckling av nya slip- och polermaskiner. I den helhetslösning som erbjuds kunderna, ingår förutom slipmaterial, ett brett urval av olika verktyg såsom slip- och polermaskiner, underlagsplattor, dammsugare samt polerprodukter av hög kvalitet. Med dessa produkter ger Mirka kunderna möjlighet till ett komplett, skräddarsytt slipsystem anpassat för deras egna behov.

Mirka är ett globalt växande företag, med dotterbolag i Europa, Nord- och Sydamerika samt i Asien. Huvudkontoret och produktionsutrymmen finns i Finland. Över 90 % av produkterna säljs på export till mer än 80 länder runt om i världen.

Gå till "Pressmeddelanden"