4.12.2018

Yrkeshögskolan Novia mottar en donation av Handelslaget KPO

Allekirjoitus 22mb

Handelslaget KPO har gjort en donation till Yrkeshögskolan Novia för att stöda utbildning, ungas studiemöjligheter och regionens konkurrenskraft. KPO donerar 12 000 euro till företagsekonomiområdet. Verkställande direktör Kim Biskop överräckte donationen till rektor Örjan Andersson 4 december.

”Vi är mycket glada över donationen och jag vill framföra ett stort tack till Handelslaget KPO”, säger rektor Örjan Andersson. "Novias tradenomer är eftertraktade på arbetsmarknaden, dels tack vare god utbildning, dels för och att de kan ge service på flera språk”, konstaterar Andersson.

Handelslaget KPO är en stark regional aktör och behöver tvåspråkig arbetskraft. Handelslaget KPO är ett av Finlands största regionhandelslag och verkar inom Ylivieska, Karleby, Jakobstad och Vasa ekonomiområden. Enligt donatorn spelar Novia en betydelsefull roll när det gäller att utveckla och upprätthålla områdets livskraft och attraktionsförmåga.

”Novias mångsidiga utbildningsmöjligheter stöder de österbottniska landskapens livskraft. Vi är en regional aktör och för oss är det extra viktigt att yrkeshögskolan inte enbart erbjuder högklassiga studiemöjligheter utan också framöver utbildar kunniga arbetstagare för det österbottniska näringslivets behov”, säger Handelslaget KPO:s verkställande direktör Kim Biskop.

Yrkeshögskolan Novias medelinsamlingskampanj "Stöd framtidens kunnande" pågår fram till 31.12.2018 och för den tiden berättigar donationer till motfinansiering från staten. En webbsida för kampanjen finns på adressen www.novia.fi/donera där potentiella donatorer får mer information om kampanjen.

Tilläggsuppgifter fås av
Yrkeshögskolan Novia, rektor/VD Örjan Andersson, tfn 050 527 2286
Handelslaget KPO, verkställande direktör Kim Biskop, tfn 020 780 7001
Handelslaget KPO, personaldirektör Leif Lindberg, tfn 020 780 7044

Avsändare
Yrkeshögskolan Novia, kommunikationschef Jenny Svartsjö, mobil 050 561 7803

Gå till "Pressmeddelanden"