9.5.2018

Yrkeshögskolan Novia fick donation från handelskammaren

Tack donation 3

Yrkeshögskolan Novia har mottagit en donation till teknikutbildning på 50 000 euro av Österbottens handelskammares Vasa fonder. Donationen överläts av VD Juha Häkkinen.

”Kompetensen och dess utveckling är viktiga för oss. Handelskammaren arbetar för företagens möjligheter att framgångsrikt bedriva sin verksamhet. Det är viktigt för näringslivet att det på olika håll i området även i framtiden finns yrkeshögskoleutbildning som uppmuntrar regionutveckling och som förser arbetslivet med kompetent arbetskraft”, konstaterar VD Juha Häkkinen.

"Vi uppskattar donationen och tar den som erkänsla för ett viktigt arbete med att förse regionens näringsliv med kunniga arbetstagare. Novia är en stor leverantör av ingenjörer, våra utexaminerade är efterfrågade och vår förankring i regionen är mycket viktig”, konstaterar rektor Örjan Andersson.

Novias utbildningar inom teknik i Vasa omfattar ingenjörsutbildning inom el- och automationsteknik, maskin- och produktionsteknik, byggnads- och samhällsteknik samt produktionsekonomi. På master-nivå erbjuds utbildning inom Automation Technology och teknologobaserat ledarskap. År 2017 avlades 131 ingenjör (YH) examina och 7 ingenjör (högre YH) examina vid enheten i Vasa.

Hakkinen och Andersson 2018

Yrkeshögskolan Novias medelinsamlingskampanj "Stöd framtidens kunnande" pågår fram till 31.12.2018 och för den tiden berättigar donationer till motfinansiering från staten. En webbsida har öppnats på adressen www.novia.fi/donera där potentiella donatorer får mera information om kampanjen.

Tilläggsuppgifter fås av

Rektor/VD Örjan Andersson, tfn 050 527 2286
Verkställande direktör Juha Häkkinen, tfn 0500 561 036

Avsändare Kommunikationschef Jenny Svartsjö, tfn 050 561 7803 

Osterbottens Handelskammare CMYK kopiera

 

 

 

 

Gå till "Pressmeddelanden"