6.11.2009

Yrkeshögskolan Novia börjar utbilda sjökaptener på engelska

För första gången och som första högskola i Finland utbildar Novia sjökaptener på engelska vid enheten i Åbo på Malmgatan. Intresset för det nya utbildningsprogrammet väntas vara stort.

I målförhandlingarna med undervisningsministeriet, UvM fick Yrkeshögskolan Novia för 2010 15 studieplatser till ett engelskspråkigt utbildningsprogram som leder till Sjökapten (YH) examen där utbildningstiden är 4,5 år.

"För Novia var det ett logiskt steg att bredda utbildningen till den internationella utbildningsmarknaden som vi ser som mycket intressant" säger rektor Örjan Andersson.
"Målet med utbildningen är att utbilda yrkeskunniga sjökaptener som kan fungera i internationell trafik. Den internationella karaktären av yrket har efterfrågats. En sjökapten är behörig för sjöbefälsuppgifter på inhemska och utländska fartyg och för ledaruppgifter inom sjöfartsnäringen. Sjökaptenens arbetsutsikter är goda, arbetsuppgifterna är utmanande och internationella" berättar enhetschef Eivor Hulden.
"Vid Malmgatan i Åbo har Novia och utmärka utrymmen för studerande att lära sig och ta del av teoretiska studier samt praktiska övningar i en fartygssimulator" berättar platschef Per-Olof Karlsson.

"Sjöfartsutbildningen har flera internationella samarbetspartners bl.a. Wallenius Marine, Neste Shipping, Finnlines och Wärtsilä Land and Sea Academy" avslutar Karlsson.

Ansökningstiden till det nya programmet är 11.1-12.2.2010 och gö rs på webbadressen www.admissions.fi

Sjöfartsmässa på Malmgatan i Åbo

En mässa inom sjöfarten hålls fredag 6.11 kl. 10-18 och lördag 7.11. kl 10-16. Mässan ordnas av Aboa Mare (Yrkeshögskolan Novia och Axxell) och alumniföreningen Ånikap r.f.

För ytterligare information, vänligen kontakta
Yrkeshögskolan Novia, avdelningschef Per-Olof Karlsson, mobil 044 762 3402
Yrkeshögskolan Novia, programansvarig Peter Särs, tfn (02) 432 3411

 

Gå till "Pressmeddelanden"