10.12.2018

Viktor Ollqvists stiftelse donerar 30 000 euro till Novia och VAMK

Ollqvist

Yrkeshögskolan Novia och Vasa yrkeshögskola, VAMK tar båda emot en donation på 30 000 euro från Viktor Ollqvists stiftelse. Summan riktas specifikt till området social- och hälsovård.

”Jag vill rikta ett stort tack till Viktor Ollqvists stiftelse för stödet till våra utbildningar inom social- och hälsovårdsområdet. Donationen hjälper oss att fortsätta att utveckla utbildningarna och möta den stora efterfrågan som finns på arbetsmarknaden”, säger Örjan Andersson, rektor på Yrkeshögskolan Novia.

”Viktor Ollqvists stiftelse bildades i mars år 1970. Dess uppgift är att förvalta den förmögenhet som apotekaren Viktor Ollqvist genom testamente donerade att användas till stöd för förebyggande hälsovård, sjukvård och rehabilitering. Att satsa på högklassigutbildning brukar sällan vara en dålig investering”, säger stiftelsens ordförande Kaj Lahti.

Yrkeshögskolan Novias medelinsamlingskampanj ”Stöd framtidens kunnande” pågår fram till 31.12.2018 och för den tiden berättigar donationer till motfinansiering från staten. En webbsida finns på adressen www.novia.fi/donera där potentiella donatorer får mera information om kampanjen.

Mera information
Yrkeshögskolan Novia rektor/VD Örjan Andersson, mobil 050 527 2286
Victor Ollqvist stiftelse, ordförande Kaj Lahti, mobil 050 598 1638

Avsändare
Yrkeshögskolan Novia, kommunikationschef Jenny Svartsjö, mobil 050 561 7803

Bild 
Jenny Nyman

 

Gå till "Pressmeddelanden"