11.12.2018

Vasa Elektriska donerar 50 000 till Yrkeshögskolan Novia

Vaasan Sahko AnssiTurunen 5

Yrkeshögskolan Novia och Vasa yrkeshögskola, VAMK tar emot en donation på 50 000 euro vardera från Vasa Elektriska. Summan riktas specifikt till området teknik.

”Jag vill rikta ett stort tack till Vasa Elektriska för stödet till våra teknikutbildningar. För oss är samarbetet med företagen centralt och vi fortsätter att utveckla utbildningen med tanke på utvecklingen i arbetslivet. Våra ingenjörer ska hålla toppklass även i framtiden”, säger Örjan Andersson, rektor på Yrkeshögskolan Novia.

”Nya innovationer och affärsmöjligheter föds genom samarbete. Vi är glada att kunna vara med och satsa och vidareutveckla den högklassiga utbildningsnivå som Yrkeshögskolan Novia och VAMK erbjuder i dag. En utbildning i symbios med näringslivet säkerställer att vår region även i framtiden kan stå för spetskompetens och stark konkurrenskraft, säger Stefan Damlin, verkställande direktör på Vasa Elektriska.

Yrkeshögskolan Novias medelinsamlingskampanj ”Stöd framtidens kunnande” pågår fram till 31.12.2018 och för den tiden berättigar donationer till motfinansiering från staten. En webbsida finns på adressen www.novia.fi/donera där potentiella donatorer får mera information om kampanjen.

Mera information ger:

Yrkeshögskolan Novia Rektor/VD Örjan Andersson, tfn 050 527 2286
Vasa Elektriska, verkställande direktör Stefan Damlin, tfn (06) 324 5211

 

Gå till "Pressmeddelanden"