28.8.2018

Vasa Campusfestival - ett unikt evenemang öppet för alla

vaasacampusfestival2

Läsåret 2018-2019 invigs med Vasa Campusfestival på Brändö campusområde 5.9 kl. 16-24. Evenemanget ordnas av Yrkeshögskolan Novia, VAMK och Vaasan yliopisto.

Festivalen kommer att äga rum på Vasa universitets område mot stranden. Som promotor för evenemanget fungerar Tommi Mäki. Festivalen visar på det unika samarbete som studiestaden Vasa har. Arrangörerna tror inte ett liknande samarbete gjorts tidigare i Finland. Högskolorna hoppas att festivalen kommer att ge studerande och personal en kickoff inför läsårsstarten.

Högskolorna har stor betydelse för staden och de studerande är en del av stadsbilden i Vasa. På Brändö campusområde finns ca 10 000 högskolestuderande och en personalstyrka som består av nästan 1 000 personer.

Vi vill att stadsborna skall komma och bekanta sig till vårt campusområde, Finlands vackraste högskolecampus. För Vasaborna är det bara att gå över Brändöbro för att komma till festivalområdet. Tillställningen är gratis och åldersgränsen är 18 år.

Bakgrunden till festivalen är de tre högskolornas mycket viktiga samarbete via bland annat Tritonioa, Technobothnia, gemensamma restauranger, städtjänster, fritidsaktiviteter samt julfester.

Under festivalen uppträder en hel del inhemska toppartister. På scenen finns Mira Luoti, Spekti, Teflon Brothers, Hovimuusikko Ilkka, Dj Mista S samt trio Yön Polte som består av Stig, Kuningas Pähkinä och Setä Tamu.

På Facebook finns mer info om eventet https://www.facebook.com/events/1907105776217058/
En webbsida på tre språk har också öppnats inför evenemanget www.vaasacampusfestival.fi

Tilläggsuppgifter fås av
Yrkeshögskolan Novia, kommunikationschef Jenny Svartsjo, tfn 050 561 7803

Gå till "Pressmeddelanden"