11.10.2018

Projektet WindCoE vid Yrkeshögskolan Novia fick pris i Bryssel

resizedimage600450 WindCoE3

För andra året i rad delar EU-programmet Interreg ut priset Arctic Award till projekt som har speciell relevans för det arktiska området. I år var det projekt WindCoE som koordinerats av Yrkeshögskolan Novia som tog hem bucklan.

Tävlingen är en del av the Arctic Cooperation, ett samarbete mellan fem olika EU-program. Priset delas ut i två kategorier som varierar från år till år. Det här året tävlade projekten i kategorierna ”arktiskt entreprenörskap” och ”möjligheter i kalla klimat”.

WindCoE som koordinerats av Yrkeshögskolan Novia, vann priset i den andra kategorin. Projektet pågick 2015-2018 inom Finland, Sverige och Norge som alla hör till Botnia Atlanticaområdet.
WindCoE belönades för att det lyckats skapa ett långsiktigt kompetenscenter som för samman industri, samhälle och stater för att på en gemensam plattform diskutera frågor som hänför sig till vindkraft. Genom att förbättra förutsättningarna för en samhällelig dialog har projektet förbättrat förutsättningarna för att vindkraften ska kunna utvecklas i regionen.

Övriga projektpartner inom WindCoE var Luleå tekniska universitet, Umeå universitet, Vasa universitet, Seinäjoen Ammattikorkeakoulu, Seinäjoki universitetscenter och Norges arktiske universitet.
Priserna delades ut i Bryssel under seminariet “Sustainable development of the Arctic region to the benefit of all of Europe” 9 oktober 2018.

Tävlingen om ”The Arctic Award” är öppen årligen för projekt som finansieras av Northern Periphery & Arctic Programme, Interreg Botnia-Atlantica, Interreg Nord, Kolarctic CBC programmen och Karelia CBC programmet.

Mera information:
Yrkeshögskolan Novia, Kendall Rutledge, projektledare (in English)
Tfn: +358447805724, kendall.rutledge@novia.fi

På bilden:
Muhammad Virk (Norges arktiske universitet) och Kendall Rutledge (Yrkeshögskolan Novia) som representerar projektet WindCoE fick ta emot priset Arctic Award inom kategorin ” möjligheter i kalla klimat” i Bryssel i tisdags (9.10 2018). 

 

Gå till "Pressmeddelanden"