12.5.2011

Novias utbildningsprogram Nursing firar International Nurses Day

Världen över firas International Nurse Day till minne av Florence Nightingales födelse 12 maj. Internationellt är detta en stor dag som firas bland sjukskötarstuderande och vårdpersonal. I Finland har vi inte den traditionen att fira dagen, men på Novias engelskspråkiga utbildningsprogram Nursing vill man fira dagen.

"I år ska vi fira dagen med Öppet hus och presentationer av hur våra sjukskötarstuderande ser på sjukvårdens utmaningar. Vi kommer också att presentera högskolan, utbildningsprogrammet Nursing och svarar gärna på allehanda frågor som berör oss", berättar Maj-Helen Nyback programansvarig för Nursing.
"Temat för dagen, världen över är tillgänglighet och jämlikhet. Vi uppmärksammar dagen med en utställning som tangerar Health Promotion och internationellt vårdarbete. Vi presenterar sjukvård i Ghana, Filippinerna, Kina, Etiopien, Finland, Irland och många andra länder samt hur vi kan förebygga sjukdom och illabefinnande bland tonåringar", fortsätter Nyback.

Studerande från DP in Nursing bjuder in elever från gymnasier och yrkesutbildningar från närregionen, vänner bekanta och andra intresserade som kan bekanta sig med utställningen, se vår skola, få svar på frågor om vår utbildning och framförallt att fira internationella sjukskötardagen med oss.
Välkommen med och fira International Nurse Day.

Tid: torsdag 12.5 kl. 13-18 med sjukskötarstuderande från Degree Programme in Nursing
Plats: Yrkeshögskolan Novia i Vasa, Seriegatan 2, cafeterian i bottenvåningen (skyltnig finns)


För ytterligare information, vänligen kontakta:

Programansvarig lektor, utbildningsprogrammet Nursing Maj-Helen Nyback, mobil 050 538 6904

 

Gå till "Pressmeddelanden"