8.1.2020

Novia inleder sjöingenjörsutbildningen Bachelor of Engineering, Maritime Technology i Åbo

En bild på en vit färja på spegelblankt hav

Yrkeshögskolan Novia inleder en ny utbildning på engelska inom sjöfart, Bachelor of Engineering, Maritime Technology vid Aboa Mare i Åbo.
Ansökningstiden pågår under tiden 8-22.1.2020 och ansökan göra via studyinfo.fi.

Målet med utbildningen är att utbilda kompetenta sjöingenjörer som kan arbeta som maskinbefäl på ett fartyg i nationell eller internationell trafik, eller för landbaserade positioner.

Examensbenämningen är Bachelor of Engineering, Maritime Engineering, studierna omfattar 270 studiepoäng (4,5 år) och undervisningsspråket är engelska.

”Sjöfartsindustrin har efterfrågat utbildning av sjöingenjörer”, berättar Per-Olof Karlsson, ansvarig för sjöfartutbildning vid Yrkeshögskolan Novia i Åbo.

Examen ger breda karriärmöjligheter. Efter examen har man förutsättningar för ett arbete som vaktmaskinmästare och efter tillräcklig arbetserfarenhet till slut som maskinchef, med ansvar för hela fartygets maskineri, utrustning och annan teknik. I land finns det förutsättningar att arbeta hos myndigheter, rederier och varv, t.ex. som teknisk chef,maskininspektör och projektchef, eller som driftingenjör inom kraft-, tillverknings- och processindustrin. Även inom transport- och hamnverksamheten finns många intressanta arbeten för sjöingenjörer.

Utbildningen uppfyller de krav som ställs i den internationella konventionen för sjöfartsutbildning, certifiering och vakthållning, dvs. STCW-konventionen. Vid Aboa Mare (Novia) finns en maskinrumsimulator (Engine Control Room Simulator) där det är möjligt att simulera olika fartygsmodeller med olika typer av maskiner och utrustning, t.ex. för diesel eller LNG drivna fartyg.

Läs mer om utbildningen här https://www.novia.fi/studies/bachelor-degree-programmes/bachelor-of-engineering-maritime-technology/

Vid frågor kontakta
Yrkeshögskolan Novia, ansvarig för sjöfartutbildning och VD för Aboa Mare Ab Per-Olof Karlsson, tfn 044 762 3402

Avsändare
Yrkeshögskolan Novia, kommunikationschef Jenny Svartsjö, tfn 050 561 7803

Gå till "Pressmeddelanden"