21.12.2010

Magnus Still utsedd till intendent för utbildningsorkestern Jakobstads Sinfonietta

Magnus Still har utsetts till intendent vid Jakobstads Sinfonietta utbildningsorkestern vid Yrkeshögskolan Novia fram till 31.7.2012.

Orkestern producerar regelbunden, mångsidig och konstnärligt högklassig konsertverksamhet samt fungerar som utbildningsorkester för studerande vid Yrkeshögskolan Novias musikutbildning samt övriga musikutbildningar vid Musikhuset i Jakobstad. Detta sker inom ramen för orkesterverksamheten, kammarmusikverksamheten samt direkt undervisning.

Magnus Still kommer att ansvara för orkesterns verksamhet och budget samt deltar i programplanering och producerar konserter. En viktig etapp i orkesterns utveckling är att säkra fortsatt finansiering för en professionell verksamhet. Han kommer att arbeta tillsammans med Anna-Maria Helsing som är orkesterns konstnärliga ledare,  samt med konsertmästare Kreeta-Maria Kentala.

Still har tidigare bl.a. verkat som intendent för Radions symfoniorkester och planeringschef för Helsingsborgs Konserthus och Symfoniorkester. Han har som konsult arbetat med Göteborgs Konserthus och Symfoniorkester samt Bergens filharmoniska orkester och arbetar idag med orkestrar, konserthus och operahus i Danmark, Finland, Nederländerna, Norge, Schweiz, Storbritannien och Sverige.

"Det här är verkligen något extra för mig. Det var hos i dag 50-åriga Jakobstads orkester numera Jakobstads Sinfonietta som jag tog mina första stapplande steg som orkestercellist och jag har under årtiondena följt orkestern. Jag följer en mängd fantastiska ledare och ser det som ett stort förtroende att få vara med nu då orkestern etableras som en professionell verksamhet med åtföljande finansieringsbehov", konstaterar Still.

Still inleder sitt arbete som intendent 1.1.2011.

Tilläggsuppgifter vänligen ta kontakt med:

Yrkeshögskolan Novia, Magnus Still, mobil 041 432 6280
Yrkeshögskolan Novia, Örjan Andersson, mobil 050 527 2286

Orkesterns instruktion finns på webbadressen
http://www.novia.fi/instruktion-for-utbildningsorkestern/ 

Gå till "Pressmeddelanden"