27.3.2020

Håkan Omars leder kulturutbildningarna vid Yrkeshögskolan Novia

Bild på Omars

Pedagogie magister Håkan Omars har valts till prefekt för Institutionen för kultur vid Yrkeshögskolan Novia. Institutionen finns vid Campus Allegro i Jakobstad och ger examensutbildning till musiker, musikpedagog, bildkonstnär, formgivare och scenkonstpedagog. Omars tillträder som prefekt 1.8.2020 för en fyraårsperiod. Från och med 1.5 kommer han att börja sätta sig in i arbetet och delta i planeringen av inkommande läsår. 

Håkan Omars arbetar idag på Svenska kulturfonden, som ombudsman med ansvar för svenska Österbotten. Före det har han arbetat som bl a lärare, skådespelare, musiker och regissör. 

”Vi sökte en person med bred erfarenhet från kulturfältet och administrativ förmåga och erfarenhet. Det hittade vi i Håkan Omars. Vi värdesätter mycket hans gedigna erfarenhet och mycket goda nätverk inom kulturfältet i Svenskfinland”, berättar rektor Örjan Andersson. 

"Jag ser med starkt engagemang fram emot möjligheten att få arbeta som prefekt på Campus Allegro i Jakobstad. Efter många år inom den finlandssvenska fondvärlden känns det mycket inspirerande att återvända till utbildningsfrågor, nu inom konst och kultur. Jag inspireras av den helhet som kulturutbildningarna inom Novia utgör. Där finns kunskap, erfarenhet, kreativitet, inspiration och stark potential. Jag ser mig som en kreativ och lyhörd person med ständig strävan mot det nya, det proaktivt positivt utvecklande. Jag ser fram emot arbetet tillsammans med Novias studerande och personal", säger Håkan Omars. 

Prefekten har helhetsansvar för institutionens verksamhet som omfattar utbildning, konstnärlig verksamhet, samt forsknings-, utvecklings- och innovationsverksamhet. I arbetsuppgifterna ingår också ansvar för institutionens ekonomi och administration. Prefekten är medlem i Yrkeshögskolan Novias ledningsgrupp. 

Håkan Omars efterträder Kajsa Dahlbäck som från hösten 2020 övergår till en befattning som lektor i sång.

Tilläggsuppgifter, vänligen ta kontakt med
Yrkeshögskolan Novia, rektor Örjan Andersson, mobil 050 527 2286
Yrkeshögskolan Novia, Håkan Omars, mobil 040 550 8734 

Avsändare
Yrkeshögskolan Novia, kommunikationschef Jenny Svartsjö, tfn 050 561 7803

 

Gå till "Pressmeddelanden"