11.3.2013

Fortepiano deponeras i Schaumansalen vid Campus Allegro i Jakobstad

Ett fortepiano från år 1828 placeras i Schaumansalen vid Campus Allegro i Jakobstad. Pianot ägs av Torvald Perman och förvaltas av Finlandssvenska instrumentfonden/Yrkeshögskolan Novia. Torvald Perman har köpt instrumentet av Sibelius Akademins förre rektor Pekka Vapaavuori, med tanke på den nya konsertsalen i Jakobstad.

Instrumentet är av yttersta toppkvalitet och är det enda exemplaret i Finland. Det är byggt under åren 1827-1828 av Conrad Graf från Wien. Fortepianot var föregångare till dagens moderna flygel och lämpar sig för musik av Haydn, Mozart och Beethovens tidiga produktion.

Tilläggsuppgifter fås av
Yrkeshögskolan Novia, Enhetschef Sören Lillkung, mobil 044 780 5800
Yrkeshögskolan Novia, Överlärare Dan Lönnqvist, mobil 050 517 0543

 

Om Yrkeshögskolan Novia
Novia verkar idag på fyra campus i Vasa, Jakobstad, Raseborg och Åbo. Högskolan erbjuder högklassig arbetslivsförankrad högskoleutbildning och fortbildning på svenska och engelska för de ca 4000 studerande. Personalstyrkan uppgår till 380 personer. Novia satsar på regional närvaro och hållbar ekologisk, ekonomisk samt social utveckling och bedriver tillämpat forsknings- och utvecklingsarbete som stöder utbildningen, arbetslivet och den regionala utvecklingen.

Gå till "Pressmeddelanden"