25.10.2021

Idétävling i Vasa – studerande knäcker trafikutmaningar i Vasaregionen

City of Vaasa / Christoffer Björklund

För första gången ordnas Rambolls idétävling för studerande i Vasa. I år deltar 13 Noviastuderande i tävlingen. Under 72 timmar tävlar studerande om vem som har den bästa branschöverskridande, innovativa och användarorienterade lösningen för Vasaregionen.  

Det övergripande temat för tävlingen är stadsplanering och trafikutmaningar i Vasaregionen. Problemen kan tacklas ur synvinklar så som trafik, koldioxidneutral rörlighet, smidig vardag, näringsverksamhet och stadens varumärke. 40 studerande är anmälda till tävlingen, varav 13 studerar vid Yrkeshögskolan Novia. Deltagarna från Novia studerar allt från socionom (YH) till ingenjör (YH) inom produktionsekonomi, maskin- och produktionsteknik, lantmäteriteknik och byggnads- och samhällsteknik. 

De anmälda delas upp i lag och under tävlingens gång får de skapa sitt lösningsförslag.  Tävlingen inleds på tisdag och avslutas på fredag med presentation av lagens tävlingsbidrag.  

Idétävlingen har arrangerats sedan 2015, men det är första gången man kan delta med idéer på svenska, finska eller engelska. Tävlingen är riktad till studerande vid Yrkeshögskolan Novia, Vasa universitet och Vamk.  

Arrangörer är Vasa stad, trafikledsverket, ABB, Miljöministeriet och projektet Hållbar stad samt Ramboll Finland.  För mera information om tävlingen se Rambolls hemsida. 

 

På frågor svarar
Yrkeshögskolan Novia, lektor Tom Lipkin, tfn 044 780 5577

 

Bild: City of Vaasa / Christoffer Björklund 

Gå till "Nyheter"