2.11.2020

Fyra österbottniska formgivare har blivit inbjudna att delta på den finlandssvenska veckan i Tokyo

6

 

annajaliisa gruppbildTanja, Andreas och Johanna har en sak gemensam, de har alla studerat formgivning (YH) vid Campus Allegro i Jakobstad och är idag Novia alumner.

År 2013 frågade de överlärare Elina Rebers om hon ville delta med dem på Formex-mässan i Stockholm. De hade där en gemensam mässmonter och under mässan träffade de en japansk kvinna, som frågade om de var intresserad av ett samarbetsprojekt.

För ett år sedan, i oktober, höll gruppen en utställning i Tokyo och introducerade konceptet ``Anna ja Liisa.  Anna ja Liisas hemsida.


Och idag har dessa fyra österbottniska formgivare blivit inbjudna att delta på den finlandssvenska veckan i Tokyo, 2-6.11.2020. Elina Rebers, Johanna Högväg, Tanja Krokvik och Anderas Haals föreläser och deltar i en paneldiskussion för inbjudna gäster i Metsä-paviljongen i Tokyo.

Med hjälp av institutets evenemang, får Anna ja Liisa mera synlighet i Japan. Målet är att rikta Anna ja Liisa mot den japanska marknaden. Den österbottniska samhörigheten, företagsamheten och värdegrunden lyfts också fram genom kunniga och starka österbottniska kvinnor, vilka är Anna ja Liisas förebilder.Jag är stolt över oss, idag är vi kollegor och lär nya saker tillsammans, säger överlärare Elina Rebers.

 

Tilläggsuppgifter fås av:

Yrkeshögskolan Novia, överlärare Elina Rebers, tfn 050 3727052

Gå till "Nyheter"