11.6.2015

Drivhusets LOOPA-metod för entreprenörskap lanseras i Finland vid TeamNovia i Åbo

Loopa 10060215 Abo bild 1

Igår (10.6) lanserades Drivhusets LOOPA-metod i Finland vid Yrkeshögskolan Novias campus i Åbo. Samtliga coacher från utbildningarna i företagsekonomi, turism och samhällspedagogik vid TeamNovia deltog i en verkstad ledd av Anna Sjödin från Drivhuset Stockholm och Lotta Lehikoinen från Drivhuset Göteborg. Syftet är att implementera LOOPA-metoden i utbildningarna för att främja ungt entreprenörskap.

Drivhuset hjälper nya entreprenörer att starta och driva företag eller på andra sätt förverkliga sina idéer. Drivhuset-enheter finns på fjorton orter i Sverige oftast i anslutning till en högskola. Drivhuset har utvecklat den sk. LOOPA-metoden som med framgång hjälpt 30 669 unga entreprenörer att testa (loopa), utveckla och förverkliga sina affärsidéer. Drivhuset har bedrivit verksamhet sedan 1993 och har sedan dess hjälpt till att starta och driva närmare 8000 företag i Sverige. Drivhuset expanderade till Norge 2014.

Projektledare Anna Sannholm (BOSS- From Borders to Shared Space)och FoU-assistent Janina Sjöstrand har initierat det nya samarbetet med Drivhuset och deltog också i verkstaden. Syftet är att skapa ett långvarigt partnerskap som gynnar både utbildningarna och den internationella projektverksamheten vid Yrkeshögskolan Novia. Med anledning av lanseringen i Finland publicerade Drivhuset följande pressmeddelande.

För mera information vänligen kontakta
Projektledare Anna Sannholm, tfn 044 799 8115
FoU-assistent Janina Sjöstrand, tfn 044 762 3125

Gå till "Nyheter"